İki İnegöllü, Hükümet önünde dikilmiş sohbet ediyorlardı. Yaşlıca biri yanlarına sokulup "İshakpaşa Camisini biliyor musunuz?" dedi. Amcamız adres soruyordu.

Birisi tam tarif etmek üzereydi ki, diğer arkadaşı "Bilmiyoruz." deyince o da susmak zorunda kaldı. Hem kızarak hem de anlamaya çalışarak arkadaşına sordu.

"Oğlum adama niye cevap vermedin ki?" arkadaşı cevap verdi. "Sen anlamazsın, camiyi kim yaptı, ne zaman yaptı, niçin yaptı gibi sorular gelip de muhabbetimizi bozsun istemedim."

İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ OKUMAK: İstanbul'da lise eğitimi gören İnegöllü gencimiz insanların düşüncelerini okumaya merak sarmıştı. Bir gün yanından geçen tanımadığı bir yaşlı "Oğlum başkalarının düşüncelerini neden merak ediyorsun ki, kendi hayatını yaşamaya bak" deyince o konuyu bir daha aklına bile getiremedi.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

TAMER UŞAK: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, eczacı. 1966 yılı İnegöl doğumludur. Gazipaşa İlkokulu ve 1983-84 öğrenim dönemi İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. Yükseköğrenimini 1984-89 yılları Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde yaptı. Yükseköğrenim sonrası ilçemizde serbest eczacılık yaparak hayatını sürdürdü. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi İnegöl Belediye Meclisi Üyesi seçildi. 2009-2014 yılları bu görevi yerine getirdi.

Kaynakça : 16.04.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü.

HALİL UYAN: Bursa İl Genel Meclisi üyesi. 1944 yılı İnegöl Kulaca Köyü doğumludur. Kulaca Köyü İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. İnegöl'de lise olmadığı için eğitimini sürdürememiştir. 1969 yılında İnegöl Özel İdare'de memuriyete başlamıştır. 1976 yılına kadar burada çalıştı. 1976-96 yılları ise İnegöl Kulaca Köyü Kalkınma Koopreratifi'nde çalıştı. 1996 yılında buradan emekli oldu.

Aktif siyasetini İlçe Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunduğu Demokratik Sol Parti'de yaptı. 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerinde İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2002 yılında ise Bursa İl Daimi Encümen Üyeliği görevinde bulundu. İlçemizde çocukları ile birlikte bir bakkal dükkanı işleterek hayatını sürdürmektedir.

Kaynakça : 14.11.2016 tarihi kendisi ile görüşüldü.