Eskiyoruz,

Her canlı hayatını devam ettirmek için bulunduğu yere uyum sağlamak zorundadır. Buna adaptasyon diyoruz. Ya adapte olacak ya da hayatı son bulacak. Bunu hem gerçek hem de mecazi olarak değerlendirebiliriz.

Canlılar içerisinde yaşadığı yere ve döneme en kolay uyum sağlayan türlerden biri İNSAN'dır.

II. Dünya Savaşı'ndan sonra Sanayileşme ile başlayan Yeni Dünya Düzeni bugün hala etkilerini sürdürmektedir.

Peki nedir bu Yeni Dünya Düzeni;

Bireysel olarak insan oğlu artık üretmekten çok tüketmeye dayalı yaşamaya başlamıştır. Makineler insanlardan değerli hala gelmiş, insana ihtiyaç duyulmayan köyler terk edilmiş ve hızlı kentleşmeyle beraber metropoller oluşmuştur. Bu metropoller insanları içine hapsederek, samimiyeti ve duygusallığı yok etmiştir, yan yana yürüyen ama bir birinin gözüne bakamayan milyonlar ortaya çıkmıştır. Aile kavramı ortadan kalkmış, dayanışma denen ruh ölmüş, İnsanlık denen tür parçalanmış ve insancıklar oluşmuştur. Yani bireysellik insanlığın önüne geçmiştir.

Tam dünya bu düzene iyice alışmıştı ki Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid 19 pandemisiyle beraber DÜZEN ALT ÜST olmuştur. Yaşamak için birbirine ihtiyaç duyan bir Dünya Düzeni ortaya çıkmıştır. Kentlerden köylere olan göçler hızlanmış, milyonlar dağılmış, aile fertleri birlikte akşam yemekleri yemeğe başlamış, insanlığın insancıklardan daha değerli olduğu "eskiye dönüş" başlamıştır.

Ve başladığımız yere; toprağa ve doğaya dönme eğilimi artmıştır. Varlığını üretmeye borçlu olan insanoğlu tekrar üretmeye başlayacaktır.

Evlerimizin her köşesinde kökü doğaya bağlı parçalar mevcuttur. Dolaplarımız, kitaplıklarımız, yatak odalarımız, mutfaklarımız, masalarımız, sandalyelerimiz, elektronik eşyalarımız... Bunların hepsi makinaların elinden çıkmış olsa da unutmayalım ki tüm makinalar insan oğlunun modellenmiş halleridir. Bugün bir ağacı kesmek için kullandığımız makinanın temelinde avcı-toplayıcı dönemdeki insanlığın icadı barınmaktadır.

Evet realist olmak gerekir, artık global düzenden uzak yaşamak mümkün değil ama duygusallığımızı ve üretkenliğimizi öldürmeden yaşayabiliriz.

SZK'nın Kaleminden...

CVZ CONCEPT

Yönetim Kurulu Başkanı