Lisedeyken resim öğretmenimiz kürsüye bir sandalye koydu "Herkes ne görüyorsa çizsin" dedi. Kimimiz altını, kimimiz ayağını, kimimiz oturağının kenarını çizdik.

Aslında hepimiz aynı sandalyeyi çizdik. Ama kendi durduğumuz yerden, kendi bakış açımız kadar. Hakikat de böyledir. Herkes kendi gördüğü pencereden, kendi durduğu yerden yorumlar gerçeği. Asıl hakikat bu parçaların bütünüdür.

Velhasıl her birey hayata farklı açıdan bakan çok değerli bir çift gözdür. Ne büyük bir zenginlik, ne güzel bir fırsat.

İşte insan kaynakları deyip durduğumuz tam da budur. Bu kaynağı doğru kullanan,doğru yerlere kanalize eden, değerlendiren kazanır.

Bütün yöneticilere, hatta patronlara söylüyorum;

_Elinizde dünyanın en değerli hazinesini tutuyorsunuz. Lütfen farkına varın. Onlara sorun, onların fikirlerini önemseyin. İşin mutfağında ki insanlara danışın.

"İstişare eden aldanmaz" hadisinde olduğu gibi istişare etmek sizden eksiltmez. Bilakis sizi yüceltir, donanımınızı artırır.

Allah hepimizi farklı meziyetlerle yaratmış. Birisi için çok zor karmaşık olan, bir başkası için çok kolay olabilmektedir.

İdareci, her işi kendisi yapan değil; tam da bu kaynağı insanların bu farklı meziyetlerini, fikirlerini kullanarak işleri en güzel, en kolay şekli ile organize eden sinerji oluşturandır.

İlçe Milli Eğitimimiz Bu amaçla güzel bir adım attı. Pazartesi akşamı fikirleri buluşturmak amacıyla bir öğretmenler buluşması tertip edildi.

Niyet güzel, düşünce güzel; Allah muvaffak eylesin.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim'in sayfasına fikirlerin önerilerin paylaşılacağı bir bölüm ekleneceği belirtildi. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Güzel bir gece oldu. Özellikle İlçe Milli eğitim Müdürümüz'ün bütün seyirciyi kucaklayan performansı çok samimiydi. Bu geceye emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Unutmayalım ki hayat bir hak ediştir. Hayattan istemeden önce hak edişimizi artırmamız gerekir. Bu ise iyi niyet ve gayretle olur.

"KADER GAYRETE AŞIKMIŞ"

Ha gayret; öğrenci, işçi, öğretmen, patron, doktor, düşünür

ÜLKEM KALKINIYOR.

FATMA PİŞKİN