Hiç bir insanın fıtratı,duygu ve düşünceleri, düşünemezsiniz ki topluma sirayet etmemiş olsun.

Mahallenizde yıllar önce yaşamış ve göçmüş olan ak saçlı ve ak sakallılarınızı bile düşünüverdiğinizde onların hatıratları ile beraber sizde yaşadıklarını görür, davranışları ile beraber bırakmış oldukları hoş sada ile karşılaşıverirsiniz.


İnsanın sosyal bir varlık oluşu, kendi başına bir ömür süremeyeceğinin delilidir. Bir şahıstan bahsederken dahi onda saklı olan kesretin gizlendiğini göz önünde bulundurmalıyız.

Dolayısıyla her birimizin bir çoban olduğu tahayyül edilirse, "Güttügümüz sürüden mesulüz" duygulardan, düşüncelerden ve davranış sürülerinden sorumluyuz.

Cimri olamayız, adalet mefhumunu kendimizce yorumlayamayız. Nasıl ki mütevazilik iki insan arasında ortaya çıkan bir vasıf olmak ile insanın insana hürmetini ve saygısını ifade edebilmesini sağlayan ve ancak toplumla ortaya çıkan bir hassa ise diğer manalar manzumesi de buna kıyas edilmelidir.

Kendi başına bir kainat barındırdığının bilincinde olanların sorumluluğu her halükarda ağır oluyor.

Malum yerel seçimler arefesinde başkan aday adaylarının bayrak yarışına girdiği şu günlerde, her gözün görmediği, hatta gözleri kapatınca anca özün farkına varabileceği kıymetleri, kendinde barındıran birinin başkanlık koltuğuna oturmasını o kadar çok isterdim ki...


Liyakat, tecrübe, samimiyet, mütevazilik, dürüstlük ve hizmet aşkını kendinde tekmillemiş güzel insanların tıpkı kendi duygu ve düşüncelerini tanzim etme edası ile cemiyetine eğildiği bir çalışma hayatını, kendine prensip edinmiş incelikte sabır ve tevekkül ile sebat edenler, muhakkak kendinden kendine duymuş olduğu samimiyetin iktizasını toplum ile de yaşayacaklardır

Kibirliye sorsam iyilik olarak tevazuyu tarif eder.

İnşallah tevazu kazanır!


İkiyüzlülerin dahi bir anne şefkati beklentisi içinde yaklaştıkları kucak samimiyettir.

İnşallah samimiyet kazanır !


Vicdan hakemine danışılan hastalıkların, ancak tecrübe doktorunun elinden şifa bulacağını zaman ile görebilirsiniz .

Ki bu da tecrübe oluyor.

İnşallah tecrübe kazanır !

Adam olma serüvenini Adem ile başlatır, Adem adayları.

İnşallah adam gibi adamlar kazanır!


Ve inegöl kazanır...