Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçilmeden "Bursa'nın yeni patronuna İnegöl'e ilişkin beklentilerimi" köşe yazısıyla sunmuştum.

Onları kısaca tekrar özetleyip; İnegöl'ün henüz ismi belli olmayan yeni Belediye Başkanı'ndan da beklentilerimi sıralayayım.

Alinur Başkan'dan öncelikle İshakpaşa projesini durdurmasını, İnegöl'ün merkezindeki (o dönemde kendisinden habersiz dikilen) o ucubeyi oradan kaldırmasını, su zamlarının durdurulmasını, yoldaki otopark paralarından vazgeçmesini istiyorum.

Buna Küçük Sanayi Sitesi'ndeki çalışmaların hızlıca tamamlanıp; o bölgedeki çukurların da kapatılarak; modern bir sanayi görünümüne kavuşmasını diliyorum.

Çok şey istemiyorum sanıyorum. İnegölspor Tesisleri, havuz projesi, bir türlü tamamlanamayan Beylik Hanı'nı tekrar tekrar hatırlatmaya gerek yok.

İnegöl'ün yeni başkanına gelince. Öncelikle İnegöl'ün trafik sorununun çözümüne ilişkin atacağı ilk adımın Atatürk Bulvarı'nı çift yön yapması olabileceğini tekrar ifade edeyim.

Bunun başka dönüşü yok. Oradaki parklanmalardan vazgeçip; çift yöne bir an önce geçilmeli.

Bunu ben demiyorum; belediyenin getirdiği şehir plancısı diyor. Otopark konusunda atılan adımlara aynen devam edilmeli.

Daha yeşil bir İnegöl için çalışılmalı. Merkezde iyice betonlaşan bir ilçe konumundayız. Daha fazla yeşili hak ediyoruz.

Ayrıca hatırlatalım; Büyükşehir-İlçe Belediyede artık daha rahat hareket edilebilir. Koordineli şekilde çalışılacak.

Artık buraya Büyükşehir bakıyor, öteye başkası bakıyor dönemi sona erdi.

Hava kirliliği ile mücadelede özellikle mobilya sanayinde atıklarla ilgili uyarıların ardından mutlaka ağır cezalara da sıra gelmeli.

Fakat, burada atığınızı siz kaldıracaksınız, devlet böyle diyor gibi bir kolaycılığa da meydan verilmemeli.

İnegöl, 15-20 yıla kalmaz yaşanmaz bir ilçe konumuna gelecek ve çocuklarımız, torunlarımız aklımıza gelmesini istemediğimiz hastalıklarla daha fazla boğuşacaklar.

Geçmişte üçlü sacayağı dediğimiz model tekrar kurulmalı. Hükümet-Belediye-Teşkilat işbirliği yeniden dizayn edilmeli ve geçmişe bir sünger çekilmeli.

İnegöl'ün hak ettiği yatırımları tekrar alabilmesi için bundan başka bir çare de yok.

Allah yeni başkana da Bursa'da Alinur Aktaş'a da yardım etsin deyip yazımızı tamamlayalım.