Yetmişli yılların sonlarıydı. İnegöllü bir grup genç, içlerinden birinin babasına ait bir otomobille şehir turu atıyorlardı. Müziğin sesinin biraz yüksek olmasından başka da bir kusurları yoktu.

Sokağın birinden biraz fazla geçmiş olacaklar ki, evinin odunlarını taşıyan elli yaşlarında bir kişi arabaya işaret etti, durdurdu ve "Buradan geçip durmayın." dedi. Gençler tamam amca falan dediler ama içlerinden bir tanesi "Sana ne be amca sen İnegöl'ün Sorgu Hakimi misin?" deyiverdi.

Yirmi dakika kadar sonra devriye gezen İnegöl'ün o gün için tek polis minibüsü gençlerin otomobilini durdurdu. Gençleri polis minibüsüne bindirdi. Bir polis memuru da gençlerin otomobilinin direksiyonuna oturdu. Minibüse bindirilen gençlerden biri çekine çekine "Polis Ağabey ne oldu ki?" diyebildi. Polis memuru da "Oğlum biz de bilmiyoruz, karakola gidince öğreneceğiz." dedi.

Karakola vardıklarında bizim gençleri bir duvarın dibine dizdiler. Polisler de, gençler gibi ne olduğunu tam bilmiyorlar, bekliyorlardı. Derken odun taşıyan adam kapıda göründü, odun taşıyan adam gerçekten İnegöl'ün Sorgu Hakimiydi.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

FERHAT YRD.DOÇ.DR. USLU: 1979 yılında İnegöl'de doğdu. 1996 yılı İnegöl Ticaret Meslek Lisesi, 2000 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2004 yılında mezun oldu.

Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programını 2008 yılında tamamladı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Anabilim Dalı Doktora Programını 2013 yılında tamamladı.

2009-2012 yılları İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı.

18 Ağustos 2014 tarihi'nden itibaren Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak atandı. Anayasa Hukuku Genel Esaslar, Hukuka Giriş, Anayasa Yargısı, Türk anayasa Hukuku, Genel Kamu Hukuku dersleri vermektedir.

KİTAP : Anayasa Yargısı'nın Sınırları Sorunu (2015), Anayasa Yargısı (2016), Turizm Hukuku Dersleri (2016), Türk Anayasa Hukuku ve İnsan Hakları Hukuku Mevzuatı (2016-Mehmet Akgül ile), Türk Spor Hukuku Mevzuatı (2016-Mehmet Akgül ile 2 cilt), 1961 Anayasası Döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partilerin Kapatılmasıyla İlgili Kararları ve İlgili Mevzuat (2016), 1982 Anayasası Döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilere İhtar Verilmesi ve Siyasi Partilerle İlgili Diğer Kararları-7 (2016), 1982 Anayasası Döneminde Türkiye Anayasa Mahkemesinin Siyasi Partilerin Kapatılması, Siyasi Partilere İhtar Verilmesi ve Siyasi Partilerle İlgili Diğer Kararları-8 (2016), Anayasa Hukuku 16 Nisan 2017 Tarihli Halkoylamasıyla Kabul Edilen Anayasa Değişikliğine Göre 1982 Anayasası Güncel Konularla İlgili Okuma Parçaları (2017), Türk Anayasa Hukuku 16 Nisan 2017 Tarihindeki Halkoylamasıyla Kabul Edilen Anayasa Değişikliğine Göre (2017), Sporun Yönetimi ve Örgütlenmesi (2017)

Kaynakça : www.ferhatuslu.sakarya.edu.tr/, www.kitapyurdu.com/yazar/yrddocdr-ferhat-uslu-175347, www.webunya.com/yrd.doc.dr.ferhat-uslu

ferhat uslu ile ilgili görsel sonucu