1961-1977 yılları arasında İnegöl kökenli Bursa AP milletvekili Ahmet Türkel ile belediye Başkanı Ahmet Akyollu, inegöl'e önemli hizmetler sunmuştur.

Devlet desteğini de arkalarına alarak müştereken yaptıkları hummalı çalışmalar ve İnegöl coğrafyasında yapılmasına vesile oldukları önemli yatırımlar şunlardır:

1. Bursa- İnegöl Çevre Yolu.

2. İnegöl-Mezit-Bozyük Yolu.

3. İnegöl-Yenişehir ve İnegöl-Keles yolları.

4. İshakpaşa Külliyesi ve Çevre Düzenlemesi.

5. İnegöl Organize Sanayiinin Kurululuşu.

6. İnegöl Sanayi Tesisleri A. Ş 'nin Kuruluşu.

7. İnegöl'de Huzur Evi İnşaatı:

8. İnegöl' de Elektrik Hatlarının Yenilenmesi.

9. İnegöl' de Su ve Kanalizasyon Şebekelerin İslahı.

10. İnegöl' de Otogar ve Garaj İnşa Edilmesi.

11. İnegöl'de Köy Yolları Birliği' nin Kurulması.

12. İnegöl' de Kültür, Eğitim ve öğretim Tesisleri.

13. İnegöl'de Tütün İşleme ve Tongalama Evi'nin kurulması.

Trilyon değerinde olan bu tesislerle ile ilgili çalışmaların başlatılmasında, planlanmasında, yatırım proğramlarına alınmasında; yasal bir çerçeve içinde ilgili devlet dairelerinden geçirtilerek gerekli fnansmanın sağlanmasında ve devlet-millet iş birliği içinde inşa edilerek halkın hizmetine sunulmasında İnegöl kökenli AP Bursa milletvekili Ahmet Türkel'in ve de aynı partiye mensup İnegöl Belediye Başkanı Ahmet Akyollu'nun, üstün gayretleri görülmüştür.

Ancak ne hazindir ki İnegöl'e ve de İnegöl'lülere bu tesisleri kazandırmış olan bu iki hizmet adamı ile beraberinde yer alan nice isimsiz kahramanlar, 1977 Yılında yapılan milletvekili ve belediye başkanlığı seçimleri arefesinde estirilen bir "Sam Yeli" anaforuna yakalanmışlardır.

Meydana gelen bu sendrom sonrasında İnegöl-Adalet Partisi teşkilatında tedavisi, mümkün olmayan tehlikeli bir çatlak oluşmuş ve derin bir yara açılmıştır.

Biz, bu çalışmamızda oluşan bu sendrom ve kırılma noktası üzerinde durmaksızın İnegöl'lüler adına ve de yararına ortaya konmuş olan bu hayırlı hizmetleri, tahdis-i nimet kabilinden, kısa kısa anlatmak ve de tarihe bir "not" düşmek istiyorum.

1961-1977 yılları arasında devlet desteği de sağlanarak İnegöl coğrafyasına sunulmuş olan bu hizmetlerin kısa bir özetini gelecek yazılarımda siz okurlarımla paylaşmak istiyorum. (devam edecek)

RECEP AKAKUŞ HOCANIN ESERİNDEN

DÜZENLEYİP YAYINA HAZIRLAYAN

AYHAN BAYRAKTAR