Geçtiğimiz haftayı Alparslan Türkeş isminin bir caddeye verilip verilmemesi üzerine tartışarak geçirdik. Hatta bu tartışma ulusal haber sitelerinde de gündem oldu.

Biz bunu tartışırken; ajanslara bu kez Gürsu'dan bir haber düştü. Gürsu Belediyesi'nin desteğiyle Uludağ OSB bölgesindeki caddelere sanatçıların isimleri verildi.

Caddelere isimleri verilen sanatçılar Bozkurt İlham Gencer, Hatice Muazzez Kızılay, Adil Uçar, Müzeyyen Senar, Yıldırım Gürses, Erol Akbaş, Ömer Duruk, Cengiz Topel ve Bedia Akartürk oldu.

Ben bu konuda geçmişte okullara verilen isimler konusunda defaatle yazılar yazdım. 7 Güzel İnsan dizisinden etkilenip; İnegöl ile hiçbir alakası olmayan insanların, İnegöl'den geçmemiş kişilerin isimlerini verdik yeni okullarımıza... Bunu eleştirdim.

Oysa bu ilçenin değerleri vardı. İmam Hatip denilince Hikmet Şahin, Nusret Vardar, Sami Koparan vardı. Dizilerdeki isimler kadar popüler değillerdi demek ki...

Hala ısrarcıyım. İnegöl İlçe Stadı nedir? Bizim rakiplerimizin statlarının hemen hepsinin bir adı var. Ya kurtuluş günleri, ya o ilçenin, ilin önemli bir şahsiyeti...

Bizim stadın adı İnegöl İlçe Stadı. Neden Turgutalp değil mesela? Turgutalp'in Ertuğrul dizisiyle meşhur olduğu bir dönemde neden düşünülmez ki?

Kapalı Spor Salonumuz var. İnegöl Spor Salonu. Neden bir ismi yok? Turhan Şahin abimiz 1299 İnegöllü araştırdı. İçinden ismini verebileceğiniz bir tek kişi yok mu?

Nasıl Ahmet Akyollu, Nuri Doğrul caddelerimiz varsa; Ahmet Türkel Çevre Yolumuza varsa; yerel isimlerle, İnegöl'e mal olmuş isimleri daha fazla kullanarak yeni nesle onları da öğretmemiz lazım.

Onları ve ailesini onore etmemiz lazım. İnegöl bu anlamda anlamsız şekilde bunlardan kaçınıyor. Bunu bir türlü anlamıyorum.

Okul yaptıranlar çatır çatır ismini, hatta firmasını dahi okulun tabelasına işliyor; biz kendi değerlerimizi unutmak adına elimizden geleni yapıyoruz.

Kent Konseyi'nin yeni başkanı Halil İbrahim Zengin Hocamıza bu noktada kentlilik bilinci adına bir proje olması adına değerlerimizin yaşatılmasını bu köşeden önermiş olayım.

Yoksa Milletvekili, Milli Eğitim Müdürü bu işlere pek kafa yormuyorlar sağ olsunlar. Derdimizi İnegöllülere iletmiş olalım.