İnegölspor kongresi bugün. Fakat kandil akşamında kimse gitmeyeceği için önümüzdeki hafta yapılacak muhtemelen. 17 Mayıs akşamı İnegölspor yeni başkanını seçer.

Henüz adaylar bile net değilken; biz gelecek olan yönetime şimdiden beklentilerimizi duyuralım. Hoş 'Akıl verme Cem, para ver' deseler de haklılar ama olsun. Biz geçmişten bu yana yapılan hataları tekrardan hatırlatalım.

Öncelikle hoca seçimi en önemli kısım. İçi geçmiş, heyecanı kalmamış bir hocayla anlaşmayın. Şahsi kanaatim Taşkın Güngör, Necati Erkmen ve Ergün Penbe üçlüsünden biri bu noktada doğru seçim olacaktır.

Sakın ha, Türkiye'de hiçbir şekilde doğru uygulanamamış, tutmamış Teknik Menajerlik sistemini tekrar uygulamayın. Bu modeli bu ülkede uygulayıp; başarılı olmuş takım sayısı belki bir belki iki tanedir.

Sakın ha, tecrübeli denilerek takımda papazlık yapacak 32-33 yaşlarındaki üst lig tecrübesi bulunuyor zırvalığıyla transferler yapmayın. Geçmişte Bülent Kocabey, Uğur Kavuk gibi oyunculardan hiçbir yarar göremedik.

Ne yaparsanız yapın önce forveti bitirin. Bu takım bazen her şeyi yapıp; bir gol atmayı beceremediği çok maç bitirdi.

Allah yardımcınız olsun. Davulun sesi uzaktan gayet güzel de bir de bu işin içine girince neler oluyor Allah bilir. Zor bir görevi alacaksınız. İsminiz, cisminiz ne olursa olsun İnegölspor sevdasıyla çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum.

BURSA DA, İNEGÖL DE PATLADI

Bursaspor U-21 geçen yıl şampiyon olmuştu. İnegölspor U-19, -Galatasaray masa başı oyunlarla Türkiye Şampiyonası'na gitmiş olsa da- bu sezon şampiyonluğa ulaştı.

A takımları kötü yönetilen bu iki takımın gençleri başarıdan başarıya koştu. Geçmişte gençlere en fazla yatırım yapan bu iki kulüp, onları unutup; sadece bugüne baktığında bakın nerelere düştü.

3-4 hafta daha olsa Bursaspor muhtemelen küme düşerdi diyoruz. İnegölspor, şampiyonluk parolasıyla başlarken; 3 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

Altyapıya önem veriyormuş gibi yapan bu iki kulübün geçmişte yetiştirdiği isimlerle avunmayı bırakıp; bu gençlere sahip çıkması ve onları A takıma adapte etmesi gerekiyor.

Bir de iki kulübün birbirinden daha fazla istifade etmesi gerekiyor. Yani, yeni yönetimin masasında bir de Bursaspor'la ilişkiler dosyası da mutlaka olmalı.