23 Mayıs 2022 tarihindeki olağan kongre ile 2022-2023 ve 2023-2024 futbol sezonları için yeniden seçilen Kani Ademoğlu başkanlığındaki İnegölspor yönetim kurulu bir taraftan transfer çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da yeni projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yazımda yeni projelerden biri olan " Altyapıda Modernizasyon ve Yeni Bir Bakış Açısı, Spor Okulları" konusunu ele alacağım.


Evet, geçmişte Mutlu Topçu, Ayhan Akman, İsmail Güldüren, Gökhan Güleç ve Emre Aktaş gibi oyuncuları altyapısından yetiştirip Süper Lig'de ve hatta milli takımlarda oynatmayı başaran İnegölspor 'da son yıllarda maalesef bu başarıları göremiyoruz.

Bu durum altyapıda yeni bir yapılanmaya gidilmesini kaçınılmaz kılmıştır.


Bu yeni yapılanmada tabii ki öncelikle altyapıdaki sistemin değiştirilmesi, akabinde de altyapının daha aktif ve güçlü hale getirilmesi bekleniyor.

İlk etapta altyapı çalışmalarına şimdilik Burhaniye Mahallesi Park Caddesi No: 39'daki adreste bulunan tesislerde devam edilmesi, yaz ve ardından kış spor okullarıyla da ilçedeki her çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Kış spor okullarıyla birlikte farklı bir proje hayata geçmiş olacak.

Şöyle ki altyapı çalışmaları sadece Burhaniye Mahallesi'ndeki mevcut tesislerde değil, ulaşma imkanı olmayan, farklı ve uzak mahallelerde yaşayan çocuklar için ikamet ettikleri yerlerde bulunan semt sahalarında da yapılacak.

Bir de bu çalışmalar yapılırken ilçemizdeki diğer amatör kulüplerimizin rahatsız olmayacağı bir strateji ile hareket edilmesi yerinde olacaktır.


Halihazırda şu anda İnegölspor altyapısında 500'e yakın oyuncu bulunmakta. 17 Haziran 2022 Cuma günü okullarda eğitim-öğretim çalışmaları sona ereceğinden, gelecek hafta bu sayının 700'e ulaşması bekleniyor.

Ardından kış spor okullarıyla başlayacak yeni proje çalışmalarında ise bu sayının 1000'i bulacağı düşünülüyor.


Bu proje ile birlikte 8-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, obeziteden ve hareketsiz yaşam alanından kurtarılıp sosyal yanı güçlü, enerjisi yüksek ve iletişimi gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmesinin sağlanacak olması ilçemiz için büyük bir kazanç olacaktır.


Bir taraftan bu sağlanırken diğer taraftan da yetenekli olanların altyapıya ve daha sonra da A takıma kazandırılması ümidiyle...