Geçtiğimiz sezon kabus dolu günler geçiren temsilcimiz İnegölspor yönetimi bu sezon geçen yılın kötü hatıralarını silmek ve hedeflediği 1. Ligi yakalamak arzusuyla sil baştan ve nokta atışlarlayeni bir kadro oluşturdu.

Oluşan bu yeni kadro 1.etap çalışmalarını kendi tesislerinde, 2.etap çalışmalarını Afyon'da, 3.etap çalışmalarını da yine kendi tesislerinde tamamladı.

Bu çalışmalar dayanıklılık, kuvvet, teknik ve taktik ağırlıkta oldu. Futbolcular da bu çalışmalarda birbirleriyle kaynaştılar, güç depoladılar, teknik ve taktik yönde kendilerini geliştirmeye çalıştılar.

Beklentilerin yüksek olduğu bu sezon öncesinde çalışmalarını tamamlayıp son haftaya girilen ve 5 Eylül'de deplasmanda Ankaraspor ile başlayacak olan lige İnegölspor ne kadar hazır?

Aslında futbolcular birbirlerini daha önceden tanıdıkları için uyum sorunu pek yaşamadılar. Yönetim güçlü bir ekip kurdu. Ayrıca teknik ekip ve oyunculara güven çok yüksek.

Zaman zaman izleme imkanı bulduğum çalışmalarıda teknik heyet ve oyuncularımızın tempo, istek ve arzularının iyi derecede olduğunu gözlemledim. Yalnız defans oyuncularımızın özgüvenlerinin yüksek olması zaman zaman hata yapmalarına yol açıyor.

Bu oyuncularımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü rakiplerimiz bu tür hataları affetmez. Orta saha oyuncularımızın ise birbirleriyle olan pas trafiklerinde sıkıntılar yaşadıkları ve top kayıpları yaptıkları görüldü.

Bu oyuncularımızın da pas trafiklerine ve top kayıplarına biraz daha dikkat etmeleri gerekmekte.

Ayrıca yine orta sahada forvet arkası mevkiinde oynayabilen ve aynı özelliklere sahip iki oyuncumuzun birlikte oynamaları teknik heyetin taktiği olsa gerek. Kanat oyuncularımız istekli, fakat santrafor mevkiindeki oyuncumuzun ağır olduğu aşikar.

Santraforumuzun gayretli olması yetmiyor, daha istekli ve daha hareketli olması gerekiyor. Çünkü futbolun meyvesi goldür. Golü atacak ilk kişi de santrafordur. Ayrıca genç oyuncularımızın da istekli ve mücadeleci oldukları gözümüzden kaçmıyor.

Teknik heyetimizin bu hafta futbolcularla birlikte yapacakları çalışmalardan sonra bizdeki bu soru işaretlerini giderecek şekilde tüm hazırlıkları tamamlayarak ideal 11'i adil bir şekilde oluşturacağına inanıyorum.

Oyuncularımız da kariyerlerini değil maça hazır oluş durumlarını ön planda tutmaları gerektiğini unutmamalıdırlar.

Bu haftaki Ankaraspor maçına en iyi hazırlanan oyuncular kendilerine yer bulacaktır. Takımda adalet de ancak böyle sağlanır. Adalet olunca da kimse kendi durumundan dolayı gönül koymayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 sezonu İnegölspor'umuza ve Türk futboluna hayırlı olsun. İnegölspor'umuzun yeni sezondaki başarılarını yazmak dileğiyle...