TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzdördüncü haftasında deplasmanda karşılaştığı Sarıyer'e 5-1 gibi farklı bir skorla yenilerek haftayı puansız kapattı.

Deplasmanda Sivas Belediye Spor, kendi sahasında da An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor karşısında puan kaybeden İnegölspor, Teknik Direktörü Şaban Yıldırım'ın hafta içindeki "Daha 5 maçımız var. Kovalamaya devam edeceğiz." açıklamalarından sonra play-off umutlarını sürdürebilmek için hazırlıklarını tamamlayıp İstanbul'a gelmişti. Rakip Sarıyer ise geçtiğimiz hafta 1461 Trabzon FK deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmenin morali ile bu hafta da galip gelerek düşme hattından tamamen uzaklaşmak istiyordu.

İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadında oynanan karşılaşmada temsilcimiz İnegölspor son haftalardaki kötü futbolunu Sarıyer karşısında da sürdürdü. Daha maçın 13. dakikasında Koray Kılınç kafa vuruşuyla Sarıyer'i 1-0 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra beraberliği yakalamak maksadıyla rakip alanda Ömer Faruk Ermeç, Bahadır Taşdelen ve Yusuf Özdemir ile bulunan pozisyonlardan yararlanılamayınca ilk yarı Sarıyer'in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da kötü bir futbol sergileyen İnegölspor 52.dakikada Mertcan Açıkgöz'ün attığı gol ile 2-0 geriye düştü. Sarıyer bu gol sonrasında da hız kesmedi, orta saha ve defans oyuncularımızın da zaafından yararlanarak 64.dakikada Koray Kılınç'ın attığı gol ile 3-0 öne geçti. Temsilcimiz İnegölspor'da oyuna Samet Cantürk'ün yerine giren genç Serhat Emirler 68.dakikada durumu 3-1'e getiren golü kaydetti. Bu golden sonra temsilcimiz İnegölspor Sarıyer'in üzerine gidip Ömer Faruk Ermeç ve Yusuf Özdemir ile pozisyonlar bulsa da golle sonuçlandıramadı, 81.dakikada Bertul Kocabaş ve 89.dakikada penaltıdan Cihan Özkara'nın gollerine engel olamadı. Maç da Sarıyer lehine 5-1 gibi farklı ve çarpıcı bir sonuçla tamamlandı.

Evet, bu skor elbette ki İnegölspor'a hiç yakışmadı. Sakaryaspor A.Ş.'den sonra Sarıyer'e de farklı bir skorla yenilmek çok üzücü. Defans darmadağın...Orta saha darmadağın... Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın maç içindeki oyuncu değişikliği çabaları da boşa gitti. Görülüyor ki birçok futbolcumuz ligi sanki bitirmiş gibi. Acaba antrenmanlarda bu durum hiç sezilmedi mi? Artık bundan sonra kalan 4 maçta teknik heyet mutlaka rotasyona gidecektir. Fakat rotasyon yetmez bence. Bu farklı mağlubiyetten dolayı futbolculara para cezası da verilmelidir. Böyle umarsız ve ciddiyetsiz oynayan futbolcularla da derhal ilişik kesilmeli, kalan maçlarda gerekirse U-19'daki genç oyuncularla mücadele edilmelidir.

İnegölspor yönetiminin çok iyi niyetli olduğunu biliyorum. Mayıs ayında yapılacak olan kongrede tekrar yönetime talip olurlar mı bilmiyoruz. Artık bunun da bir kararı verilmeli ve gelecek sezonla ilgili tüm hazırlıklara başlanmalıdır.

Önümüzdeki hafta Cumartesi günü kendi sahamızda oynayacağımız Çorum FK maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...