İnegölspor 30 Haziran 2022 Perşembe günü saat 12.00'de İstanbul'da yapılan kura çekimi sonucunda Beyaz Grupta yer aldı.

İnegölspor'u temsilen kura çekimine Federasyon Temsilcisi Üyeleri Volkan Kardaş ve Cüneyt Öztürk katıldılar.

2022-2023 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grupta;

Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Anagold 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor, Batman Petrol Spor A.Ş., Bayburt Özel İdare Spor, Bitexen Düzcespor, Bursaspor, Çorum FK, Esenler Erokspor, Eşin Group Nazilli Belediyespor, Isparta 32 Spor, İnegölspor, Menemen A.Ş., Sivas Belediye Spor, Somaspor, Şanlıurfaspor ve Tarsus İdman Yurdu olmak üzere 19 takım yer alacak.

Grubumuzdaki takımlardan Bursaspor ve Menemen A.Ş. geçtiğimiz sezon TFF 1.Ligden TFF 2.Lige düşmüştü. Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare Spor, Sivas Belediye Spor ve Tarsus İdman Yurdu takımları ise play-off oynadılar. Batman Petrol Spor A.Ş., Bitexen Düzcespor ve Esenler Erokspor TFF 3.Ligde gruplarını 1.bitirerek direkt olarak; Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor da play-off sonucunda TFF 2.Lige yükseldiler.

Yine grubumuzdaki takımlardan Afjet Afyonspor ve Bursaspor'un transfer yasağı var.

Bursaspor, Vakıfköy patentli altyapı oyuncularıyla mücadele edecek.

Bayburt Özel İdare Spor oyuncuları takımdan ayrıldılar. Çorum FK ise henüz takım yapamadı.

Kura çekimine katılan yöneticiler Volkan Kardaş ve Cüneyt Öztürk, yapılan görüşmede güzel bir gruba düştüklerini, yüksek miktarda para harcayarak transfer yapan TFF 2.Lig takımlarından 1461Trabzon FK, İskenderun Spor A.Ş. ve Kocaelispor takımlarının üçünün de Kırmızı Grupta yer aldıklarını, Beyaz Grupta ise İnegölspor ile Amed Sportif Faaliyetler' in şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu söylediler.

Başkan Kani Ademoğlu ise Beyaz Grupta İnegölspor'un dışında favori takımın olmadığını, hedeflerinin direkt şampiyonluk olduğunu, başta kaleci ve defans olmak üzere ihtiyaç duyulan mevkilere iyi ve güzel transferler yapmak istediklerini, İnegölspor'u bu sezon Amed Sportif Faaliyetler, Anagold 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Esenler Erokspor, Şanlıurfaspor ve Tarsus İdman Yurdu takımlarının zorlayabileceğini söyledi.

Grubumuzdaki tüm takımların önümüzdeki süreçte transfer noktasında yeni arayışlara girişebileceği düşünülerek,

İnegölsporumuzun da ihtiyaç duyulan mevkilere transfer yapma zorunluluğu doğmuştur diyebiliriz.

2022-2023 sezonunun güzel geçmesi, seyir gücü yüksek maçlar izlenmesi, İnegölsporumuzun hedefin hep içinde olarak sezonu şampiyon bitirmesi ümidiyle...

MÜSLİM SERBEST