Gazetedeki köşe yazılarımda bundan böyle İnegölspor'u yakından takip ederek duygu ve düşüncelerimi siz okurlarımızla bu köşede paylaşacağımı ilk yazımda belirtmiştim. Bu amaçla İnegölspor Başkanı Kani Ademoğlu'nu yakından tanımak, İnegölspor ile ilgili son durumu almak, İnegölspor ile ilgili projeler hakkında bilgi edinmek üzere kendisini Mahmudiye Mahallesi Ağaç İşleri Sanayii Sitesi 16. Mobilya Sokak No:37'deki iş yerine ziyarette bulunarak aşağıdaki röportajı sizlerle paylaşıyorum.

M.SERBEST:" Başkanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?"

K.ADEMOĞLU:" 1982 İnegöl doğumluyum. Rumeli göçmeni bir ailenin oğluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Baba mesleğim mobilyacılıkla iştigal ediyorum."

M.SERBEST:" Başkanım daha önce İnegölspor yönetimlerinde görevler aldınız. Şimdi de İnegölspor'da başkanlık yapıyorsunuz. Sizin yönetim anlayışınız nedir? Kulüp olarak nasıl bir yapılanmanız var?"

K.ADEMOĞLU:" İnegölspor'da daha önce Genel Kaptanlık ve Reklam Sorumluluğu gibi görevler yaptım. Şimdi de Başkanlık görevindeyim. Tabii ki bu görevler birbirinden çok farklı. Başkan olarak karar vermeden önce herkesin fikrini almaya çalışıyorum. Yönetim olarak tüm kararlarımızı oy birliğiyle alıyoruz. Giderlerimiz çok, gelirlerimiz az. İnegöl Belediyesi ile çok uyumlu bir şekilde çalıştık. İdari, mali ve sportif yapılanma doğru orantıda devam etti. Yeni tesislerimiz de Baykoca Toki Bölgesinde Ağustos-Eylül gibi tamamlanacak. Profesyonel A Takımımız buraya taşınacak. Altyapımız için ise Mesudiye Bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Bitiminde altyapı takımları oraya taşınacak, mevcut tesisimiz de yıkılacaktır."

M.SERBEST:" Sayın Başkan cemiyetçilik, kulüpçülük, dernekçilik gerçekten zor ve meşakkatli işler. İnegölspor Başkanı olmak nasıl bir duygu?"

K.ADEMOĞLU:" Evet, ben aynı zamanda İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'inde yöneticilik yapıyorum. Fakat başkan olmam hasebiyle İnegölspordaki sorumluluğum daha çok. İnegölspor çocukluğumuzun takımı. Babam elimden tutup maçlara götürürdü. İnegölspor sevgisi babamdan geliyor. Sevgi bütün zorlukları kolaylaştırıyor. İşimizi aşk ve şevkle yaptığımızda herşey kolaylaşıyor."

M.SERBEST:" Başkanım yaptığınız iş gerçekten zor. Herkes yapamaz veya yapmaz. Aile fertlerimiz bu konuya nasıl yaklaşıyor?"

K.ADEMOĞLU:" Her ailenin baktığı gibi. Destek ve sitem birarada..."

M.SERBEST:" Başkanım hep duyuyoruz. Bazı kulüplerde yöneticiler veya başkanlar sadece kulübe emanet maddi katkı sağlıyor. Cemiyet içinde yer almak, vitrinde olmak gibi çaba içinde oluyorlar. Halbuki bunun bir bedeli olmalı, maddi bağışta bulunmalı. Ne dersiniz?"

K.ADEMOĞLU:" Bizim yönetimimizde bu anlayışta olan herhangi bir arkadaşımız yok. Tüm yöneticilerimiz taahhütlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Bizim yöneticilerimiz bir taraftan taahhütlerini yerine getirirken, diğer taraftan ise kulübümüze maddi katkısağlahacak sponsorlar buluyorlar."

M.SERBEST:" Başkanım İnegölspor'un ekonomik durumu ile altyapı çalışmalarından biraz bahsedebilir misiniz?"

K.ADEMOĞLU:" Ekonomik durumumuz gayet iyi. Pandemiden dolayı altyapı çalışmaları istenen ölçüde yapılamadı. Önümüzdeki günlerde altyapı sorumlusu arkadaşlarla oturup değerlendirmeler yapacağız. Profesyonel yapılacak ve kulüpten ayrılacak arkadaşlarımız da olacak." (YARIN DEVAM EDECEK)