Boğaz Köprüsü'nün açılışı bir yıl kadar olmamıştır. İnegöllüler bir arkadaşlarının minibüsü ile ilk defa köprüyü geçeceklerdir. Gerçi gecedir ama yine de köprüyü merak etmektedirler. Tam gişeye yaklaştıklarında direksiyondaki araç sahibi arkadaşları seslenir.

"Arkadaşlar eğilin yoksa bir sürü para alırlar!" Mecburen arkadaşlarını dinleyip minibüsün içinde kendilerini gizlemeye çalışırlar. Gişelerden biraz uzaklaşınca komutu veren arkadaş gülmeye başlar. Araçtakiler, köprü ücretinin araç başına ödendiğini bilmiyorlardır.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

YUSUF ŞAHİN

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, hayırsever, işadamı. 1926 yılı İnegöl-Karakadı Köyü doğumludur. 1960-87 yılları arasında kereste ticareti yaparak hayatını sürdürdü. 2007 yılında Yusuf Şahin Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nu, 2013 yılında da Yusuf Şahin ve Ailesi Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdunu faaliyete sokarak Milli Eğitime bağışlamıştır. 1970'li yıllardan itibaren cemiyet hayatı içinde görmeye başladığımız Yusuf Şahin uzun yıllar İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Yöneticiliği yaptı.

1973-77 yılları İnegöl Belediye Meclis üyesidir. İnegöl Fakirlerini Koruma Derneği Yönetici (1974), İnegöl Şehir Kulüp Derneği Yönetici (1969-73), İnegöl Eski Eserleri Koruma Derneği Yönetici (1973), İnegöl Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanlığı (1973), Türk Diyanet Vakfı İnegöl Şubesi Kurucu Yöneticilik (1978), İnegöl Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yöneticiliği (1988), İnegöl İmam Hatip Lisesi Koruma Dernek Başkanlığı (1984-90), İnegöl Organize Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Yönetici, İnegöl Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Yöneticiliği gibi görevlerle cemiyet hayatında yerini almıştır.

Kaynakça : Yerel Gazeteler Arşivi

İSMAİL TARIK ŞİMŞEK: Bursa İl Genel Meclis Üyesi, işadamı. 03 Ocak 1968 İnegöl doğumludur. İnegöl Cumhuriyet ilkokulu, İnegöl İmam Hatip Lisesi Ortaokulu ve İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü mezunudur. Metal, Sac işleme tesisi sahibi olarak hayatını sürdürmüştür. Fazilet Partisi içerisinde aktif siyasetle tanıştı. Fazilet Partisi'nin kapatılması sonrası Ak Parti bünyesinde sürdürdü. İnegöl İlçe Teşkilatı Kurucu üyedir. 26 Nisan 2003 ve 05 Mart 2006 tarihli kongrelerde yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 29 Mart Yerel seçimleri sonucunda Bursa Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2009-2014 yılları bu görevi yerine getirdi.

2013 yılında ise İl Daimi Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Büyükşehir Belediyesindeki Değişiklikle İl Genel Meclisleri kapatıldığı için Bursa İl Genel Meclisi son dönem üyeleri oldular. 1990'lı yıllarda İnegöl Osmaniyespor Kulübü Yönetim Kurullarında görev alan Şimşek politikanın dışında da sosyal hayatta yer almaya çaba gösteriyor. Mayıs 2012 tarihli kongrede İnegöl Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2015-2016 öğretim döneminden itibaren İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Okul Koruma Derneği Başkanıdır. İnegöl'de hayatını sürdürmektedir. Kaynakça : 10.07.2016 kendisi ile görüşüldü.