İnegöllünün üç kızı bir oğlu vardı. Yaşayıp gidiyordu ki, önemli bir hastalığı olduğunu öğrendi. Çok etkilenmişti, doktorun dediklerini yapmaya çalışıyor, tedaviye devam ediyordu ama çok da iyileşmediğini görüyor, dolayısıyla karamsarlıktan bir türlü kurtulamıyordu.

En büyük kızı evli, onun küçüğü olan kızı da nişanlıydı. Üçüncü çocuğu da 16 yaşında bir başka kız, oğlu ise ilkokul çağındaydı. Karamsar ve hastalığından muzdarip olduğu günlerden birinde açtı ellerini "Allah'ım senden şu iki kızımı evlendirebilecek kadar ömür istiyorum." diye dua etti.

Kendi gerçekten çok hasta, oğlu da çok küçük olduğu için oğlunu duasına dahil bile edememişti. Günler geldi, geçti, nişanlı kızının düğününü arzu ettiği gibi gerçekleştirdi. Sağlığında iyileşmeler oldu, geçmişe göre hayatını daha iyi sürdürüyordu ki bir gün annesi evdeki kızın ismini söyleyip "Onu şu kişiler istiyor oğlum" dedi.

Bir anda İnegöllünün aklına ettiği dua geldi. "Ufak, anne ufak, bizim kız daha ufak!" dedi. Anne şaşırmıştı "Sen bilirsin oğlum ama ablalarını verdiğinde onlar da ufaktılar." diyebildi. Bizimki annesinden gözlerini kaçırarak yine "Ufak anne ufak" diyebildi.

Bir süre sonra aynı görücüler yine gelmişler bu kez bir başka akraba kadın, görücülerin çok iyi insanlar olduğunu, kızın kısmetine engel olmamasını ifade eden cümlelerle bizimkini ikna etmeye çalışıyordu.

Çaresizlik ve şaşkınlık içinde ettiği duayı söyledi akrabası kadına. Kadın "Üzüldüğün şeye bak, bir fakiri sevindirirsin, Allah da seni bağışlar, İnşallah" diye cevap verdi.

İnegöllü "Olur mu ki acaba?" dedi, cesaretlenmişti. Elini cebine attı, cebindeki en büyük kağıt parayı akraba kadına verdi. "Tamam o zaman söyleyin gelsinler, mendili verelim." diyebildi. Karşı taraf düğün için acele ettikçe bizimkinin gerginliği artıyordu ama yapacak bir şey yoktu.

Düğün günü de dahil olmak üzere kafası ettiği duasında idi. Fakat korktuğu gibi olmadı ben bu yazıyı kaleme aldığım 2018 Eylül ayında da Allah hayırlı ömür versin hayatını sürdürüyordu.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ÖMER ŞEN: İnegöl Genç Gazete Kurucu Genel Yayın Yönetmeni. 17 Mart 1979 tarihi İnegöl doğumludur. İlköğretimi İnegöl Şükrü Naili Paşa İlkokulu'nda, ortaöğrenimini İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde yaptı. İnönü Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2001 yılı mezunudur. Öğrenciliğinde, İnegöl ve Malatya'da Milli Gençlik Vakıflarında görev aldı. 08 Ekim 2002'de ilk sayısını çıkarttıkları, başlangıçta haftalık olarak yayınladıkları "Genç Gazete"yi bir grup arkadaşı ile kurdu. 23 yaşında genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Tek deneyimleri Genç Ses FM'de üç yıla yakın radyoculuk olan arkadaşları ile kısa süre sonra günlük gazete olarak yayın hayatını sürdürdüler. Renkli gazete çıkarmak konusu başta olmak üzere İnegöl basınında birçok ilke imza attılar. 2017 yılında 15.Yaşını kutlayan gazetede aralıksız olarak genel yayın yönetmenliği görevini sürdürdü. Beraberinde köşe yazıları ile de okuyucunun karşısına çıktı. 2007-2008 yılları İnegöl Sefertası Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 19.01.2010, 15.01.2013, 14.01.2015 ve 15.01.2017 tarihli kongrelerde MÜSİAD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Kaynakça : 01.02.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.