İnegöl kökenli Bursa milltvekili ve Ticaret Bakanı Ahmet Türkel, İnegöl Huzur Evi'nin inşaatı ile ilgili hikayesini şöyle anlatıyor:

"Eskişehir eşrafından hayır sahibi Süleyman Çakır, Eskişehir'de görkemli bir kız lisesi ile konforlu bir huzur evi yaptırmış ve 1971 Yılında inşaatı tamamlanan bu hayri tesislerin açılış merasimini yapmak üzere; Başbakan Süleyman Demirel'i, davet etmiştir .

Halka hizmette devlet-millet iş birliğinin güzel bir örneğini oluşturan bu açılış merasimine Ticaret Bakanı olarak ben de katılmış ve bu hayri çalışmadan ve de hizmetten geniş ölçüde etkilenmiştim.

Ankara'ya döndüğümde benzeri bir huzur evinin, İnegöl'de de yapılabileceğini düşünmüş ; iller Bankası'nda tanıdığım bir mimar dostuma yapılmasını istediğim huzurevi projesini çizdirerek uyğulanması için İnegöl Belediye Başkanı Ahmet Akyollu'ya göndermiştim.

Diğer yandan İnegöl'de yapılmasını düşündüğüm bu huzur evi inşaat konusunu Başbakan Süleyman Demirel'e götürmüş ve huzur evinin kalorifer tesisatının yapımı için bağış talebinde bulunmuştum.

Sayın Başbakan Süleyman Demirel, yaptığım bağış talebimi kabul etmiş ve Aralık 1971 'de kişisel hesabından 100. 000 TL'nin İnegöl Huzur Evi'ne aktarılması talimatı vermiştir.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Vedat Ali Özkan'dan da bir miktar yardım sağlandıktan sonra 24. 11. 1971'de, sağlık ve sosyal yardım bakanı'nın da iştirakı ile, İnegöl Huzur Evi'nin temel atma merasimi, gerçekleştirilmişti.

İnegöl Huzur Evi inşaatına, başta belediye başkanı Ahmet Akyollu, Cemal Şengün ve de benzeri hayır sahipleri, geniş katkıda bulunmuş ise de ekonomik sıkıntılar nedeniyle İnegöl Huzur Evi inşaatı 6 yıl sürmüştür.

Sonunda huzur evi inşaatı, tamamlanmış ve 05. 01.1977 tarihinde bu önemli sağlık tesisi, halkın hizmetine açılmıştır.

İnegöl Belediye Başkanlığınca işletilen bu sağlık tesisinde 2003 Yılı itibariyle 43 kişinin barındığı görülmüştür.

Ayrıca bu sağlık tesisinden onlarca inegöl'lü fakir ve yoksul için de her gün üç öğün yemek pişirilip dağıtılmaktadır.

Açıkça görüldüğü üzere; söz konusu hayri tesisin hem yapımında ve hem de işletilmesinde devlet-millet iş birliği gerçekleştirilmiştir.

RECEP AKAKUŞ HOCANIN ESERİNDEN

DÜZENLEYİP YAYINA HAZIRLAYAN