İnegöl'de ilki gerçekleştirilen Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu Mobilya Müzesi Konferans Salonu'nda başladı. Açılış programını takip etme imkanım oldu.

Öncelikle bu sempozyumla İnegöl'de bir ilki gerçekleştirenlere teşekkür edelim. Çok doğru, gerekli bir adımdı. İnegöl tarihine ve kültürüne büyük katkılar sunacağını düşünüyorum.

Ufak bir eleştiri de sunalım arada. Daha fazla tarihçi, daha fazla öğrenci olmalıydı diye düşünmüyor değilim.

Açılıştaki konuşmalar ardından sunumlarda en çok dikkatimi çeken Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı temsilen gelen Rektör Vekili Mehmet Yüce'nin konuşmasıydı. Uzun ve sıkıcı konuşmaları sevmiyoruz fakat açıkçası Yüce'nin İnegöl'ü yücelten konuşması çok hoşuma gitti.

Özellikle; "İnegöl birçok özelliğe sahip. Bazı şehirler tek özellikle ön plana çıkar ama İnegöl çok özellikli bir şehir. Dünyanın en güzel şehirlerinden Bursa'ya bağlı olmasına rağmen tek başına ayakta durabiliyor" tespiti bence çok önemli.

Bursa'da merkez ilçeler de dahil İnegöl kadar bir çok özelliği ile ön plana çıkan bir başka ilçe yok. Bunu Bursa'ya rağmen başarmak da ayrı bir hikaye aslında.

Yüce'nin Oylat Kaplıcalarının tanıtım eksikliği konusundaki uyarısını da bir kenara not etmek lazım. Mobilya konusunda Türkiye'nin dünyadaki yerini, İnegöl'ün de Türkiye'deki yerini ortaysa koyan tespitini de gördüğümüzde aşınılacak çok yol olduğunu görebiliyoruz.

İktisatçı olan Rektör Vekili Mehmet Yüce'nin ekonomi konusundaki değerlendirmeleri - ekonomi eğitimi almış biri olarak- tam bir ders havasındaydı diyebilirim.

Son noktası ulusal hatta uluslar arası bir tespitti. Onunla da bu konuya son noktayı koyalım: "Kalkınmak, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için kendi markalarımızı geliştirmek zorundayız. İsrail'in programını yaptığı insansız hava araçlarıyla terörle mücadele edemeyiz. Kendi üretimimizle dünyada söz sahibi olabiliriz"

AK PARTİLİLER'DE ERDOĞAN MUTLULUĞU

İnegöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor. Erdoğan 22 Ekim'de saat: 13.30'da Hacı Sevim Yıldız Kampüsünü açacak.

AK Partililer sosyal medyada bu konuyu tüm İnegöl'e müjdeledi. Özellikle yönetim kurulu üyelerinin; "Seçim döneminde Cumhurbaşkanını İnegöl'e getirme sözü veren ve nasipse haftaya Cumhurbaşkanımızın İnegöl'e gelmesine vesile olan başta Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na ve bu konuyu her ortamda kendisine iletip İnegöl'e Cumhurbaşkanının gelmesi yönündeki beklentiyi dile getiren Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Adem Demirel'e teşekkürler" diye yazdılar.

Milletvekili Hüseyin Şahin de Erdoğan ile birlikte çekindiği fotoğrafı paylaşarak Tayyip Erdoğan'ın gelişini müjdeledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları yazdı: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 22 Ekim Cumartesi saat-13.30'da Eğitim Kampüsünün açılışı için İnegölde ağırlıyoruz inşallah"

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Dualarımızda en çok kullandığımız cümledir: "Allah kimseye evlat acısı vermesin" İnegöl, ilik nakli için organize olup kan bağışı kampanyası düzenlediği 12 yaşındaki Beyza'sını kaybetti.

Hepimiz üzülmüşüzdür ama anne ve babası kadar üzülmek ne mümkün. Rabbim acılarını dindirsin. İnşallah Beyza kızımız Hikmet dedesinin yanında cennette onları bekleyecektir.

GÜNÜN SAYISI: 450 BİN

Suriye'de savaş nedeniyle bugüne dek 450 bin insan hayatını kaybetti. Komşuda yangın sürüyor. Sahip çıkanlara, dert edinenlere de teşekkürümüzü edelim.