Genel seçimleri kazasız belasız atlattık. İktidar partisi, meclis çoğunluğunu elde edemese de; liderinin Başkan olduğu bir seçimdi bu.

Artık önümüzde yerel seçimler var. Onu da atlatıp; önümüzdeki 3,5-4 yıl için ülkenin temel sorunlarıyla haşır neşir olmamız gerekiyor. Seçim lafını bir müddet unutmak lazım.

Genel seçimlerde AK Parti, İnegöl'de12 puan kaybetse de %60'a yakın oyuyla hala en güçlü noktada.

Bir önceki seçimde alınan %70 destek zirve olmuştu. Bundan sonra o noktaya gelmek çok çok zor.

Yerel seçimler için ise %60-70'ler çok daha zor. Partiden çok adayların değerlendirildiği seçimlerde %50'nin üstü bile büyük başarı olarak görülüyor.

Son genel seçimlere de bakarsak; iktidar partisinin İnegöl'ü kaybetme şansı çok düşük. Muhalefet ortak aday dahi çıkarsa; toplam oyları şu an için %30'a ulaşmıyor.

Doğal olarak 2019 seçimlerini AK Parti'nin dışında bir partinin kazanma şansı, Dünya Kupası'nı Panama'nın kazanma şansı gibi adeta...

Muhalefetin olası adayları yine milletvekili adayları olabilir. CHP Erkan Dönmez ile, Saadet Fikret Bayram ile, İYİ Parti Hasan Toktaş ile yarışa girebilir.

Son seçimde AK Parti ile ittifak kuran MHP ise Hayati Bedir ismini düşünebilir. Bunlar bugün konuştuklarımız, Ocak-Şubat'ta durum ne olur bilinmez.

AK Parti'ye gelirsek; mevcut başkan her zaman en güçlü adaydır. Alper Taban devam etmek isteyecek ve hayalindeki projeleri hayata geçirmek isteyecektir.

Tabii ki rakipleri de onun kadar güçlü isimler olacak. Birlikte Erdoğan'ın karşısına çıktıkları Nedim Bayram gibi...

Milletvekilliğinde umduğunu bulamayan Bülent Temelli ve Adem Demirel gibi... Daha önce de adaylığını koyan fakat partinin Alinur Aktaş ile devam dediği diğer adaylar: Hasan Aydın, Murat Gültekin gibi...

Ben en az 15 aday adayı bekliyorum. Bu isimlerin büyük çoğunluğu adaylığını koyar. Fakat aday yapılacak isimde kıstas ne olacak o oldukça önemli.

Milletvekili listelerinden ders aldık diyen Tayyip Erdoğan, yerelde nasıl çalışacak? Öncelik İstanbul ve Ankara'yı kaybetmemek olacak. Bursa gibi büyükşehirlerde oy oranlarını korumak olacak.

Genel seçimdeki düşüş yerelde de devam ederse; AK Parti sıkıntılı bir sürece yelken açabilir. Onun için ince eleyip sık dokuyacaktır. Her bir ilçede, ilde adayını doğru belirlemek zorunda...

2018 yılının sonbaharı aday adaylarının sıkı çalıştığı günler olacak. Hatta şimdiden çalışmalara başlayanlar dahi vardır. Hem onlar için hem de ilçemiz için şimdiden hayırlısını dileyelim.