İnegölspor-Tarsus İY maçını ilk 30 dakikası ve sonraki 60 dakikası olarak ayrı ayrı yorumlamak gerekiyor.
İlk yarım saatte olabildiğince dağınık, pas yüzdesi düşük, oyun ve top hakimiyeti olmayan bir takım görüntüsündeki İnegölspor'a karşılık; maça daha güvenle başlamış, 2 net fırsattan yararlanamamış, orta sahayı kalabalık tutarak rakibin oyununu bozmayı hedeflemiş ve ilk yarıda bunu kısmen uygulayabilmiş bir Tarsus İY'nu izledik.
30.dakikada Mehmet Menderes'in sağ taraftan getirdiği toplarla bir hareketlenme yaşayan Bordo Beyazlılar, 39'da Berkay'ın sol çizgiden ortalayıp Cem'in arkaya sarkıttığı topta Menderes ile golü buldu.
Çizgi oyuncularının içeriye kat etmesi ile Gaziosmanpaşa'da Berkay ile golü bulan İnegölspor, bu kez Tarsus karşısında Menderes ile benzer pozisyonda golü buldu.
İkinci yarıya daha güvenle başlayan, bu kez skorun yanında oyun hakimiyetini de ele geçiren İnegölspor, bir duran top organizasyonunda kaptanıyla skoru 2-0'a getirdi ve maçı da orada bitirdi. Hücum oyuncuları (17 numaraları hariç) yetenekleri kısıtlı isimler olan Tarsus, oyunu değiştirecek hamleleri de yapamayınca, İnegölspor Eray ile 3-0'ı yakalayıp rahat bir galibiyet aldı.
Bu maç orta alanda -özellikle dikine oynama konusunda sıkıntısı olan Ercan'ın- geriye dönmek geriye oyunu kanatlara yığdığında pozisyon üretme noktasında daha da zenginleştiğimizi göstermiş oldu.
Sağ ve sol çizgide önde oynayan arkadaşlarına katkı sağlayan Alişan ve Eray, savunma hattında Bilal ve Vargel, önlerinde Kemal, Allah nazardan saklasın diyebileceğimiz kaleci Ali, maçın yıldızı Berkay, sağ çizgiyi iyi kullanan Menderes, savunmayı rahatsız eden Cem ve Raif, rakip orta sahayı karşılama başarısını topu oyuna sokmada da yapmasını beklediğimiz Ercan... Son 60 dakika için hepsine tebrikler...
Son olarak Metin Akan için de bir parantez açalım. Metin Akan, hazır olmadığı için sonradan oyuna giriyor. Metin şu an bu takımın en önemli yıldızı. Ve 3-4 haftaya kadar da formayı alır ve kolay kolay bırakmaz. Zamana ihtiyacı var. O ana kadar sabırla çalışmaya devam. Asla küsmek yok.
Dardanel maçının bayram hediyesi olması ümidiyle...
.