"Parmağıyla ilkokul çantama tık tık diye vurur. Cevizdendir, İnegöl işidir kıymetini bil, derdi babam.Küçük bir askerdim ben de, Siyah önlüğümün içinde, bembeyaz bir yürek. Dökülürdüm yollara, hava soğuktu, okulum uzak. Bir avucumda közde pişmiş sıcacık bir patates...Hem beslenmeliyim, hem üşümesin diye elim...Değiştirirdim ara sıra çantamla patatesi, Dikkat ederek çantama ..Cevizdendir, İnegöl işidir kıymetini bil derdi babam.Babamın bilmediği bir şey vardı: Her sabah çantamın içine bir gün doğar, Ortasından ekvator geçer ve masmavi gökyüzünde çantamın, Güneyden kuzeye göçmen kuşlar uçardı...Gülün bakalım bıyık altından şimdi siz... Söylesem inanmayacaksınız...Siz uyurken çantamın içinde Atatürk Samsun'a çıkardı...Ve bilirdi yedi kere sekizin kırk iki olduğunu. Bilmeseydi eğer, Bandırma vapuru, Sinop Burnu'na çarpardı...Ben bir türlü bilemedim, aram hiç iyi olmadı hesapla kitapla. Nohut ve fasulyeden bir abaküsüm vardı...Hesabını hala verebilmiş değilim hayata. İyi şiir okurdum ama iyi de resim yapardım. Eyvah dediler bu çocuk adam olmaz. Yazık oldu çantaya Cevizdendi İnegöl işiydi." AHMET ULUÇAY

ÖĞRETMENLERİM!

İlk önce başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenlerimiz olmak üzere..bana okumayı öğreten ,bana Atatürk'ü ve eserlerini,vefayı, şefkati,vicdanı, sanatı,duyguyu,doğru ve adil düşünmeyi İNSAN olmayı HAYATA tutunmayı öğreten: Gülşen Mandalı,Melek Tosun,Necip Çetin Özsan,Erhan Gönülal,TC Ali Ihsan Kocabıyık,Emel Yurtkulu,Ethem Şirem,Özden Esin,Mehmet Aladağlı,Serpil Şinik,Mehmet Şinik ,Hasan Yörenç,Tevfik Pekaydin,Serap Türkmen,Hüseyin Bozkurt,Pervin Bozkurt,Ayfer Turhan,Numan Kartal,Kevser Dinç,Kevser Girişkin,Yakup Akıncı, Mustafa Akyol,Zekeriya Sevinç,Beytullah Kurtoğlu,Ersan Ergen,Recep Helvacı,Necati Çelebi,Hikmet Düzer,Ekrem Pala, Kemal Akkoç,Hamza Kurt,Muhlis Soyuak,Osman Tezcan,Fatma Özel,Bülent Gençay,Selim Küçük,Baykan Durmuş,Adnan Ekinci,Şahap Kutluer,Mahmut Coşkun,Sabit Bilmiş, Mesut Pamukcu ,Asım Sağlık,Şahabettin Aydın,Metin Aydın,Sevgi Akyollu,Mustafa Başarır,Bülent Akkayagil,Veli Pabuççu,Enver Sevim, Cengiz Sevim,Mersoy Soyuak , Yaşar Durmaz,Türkan Eruyan,Şahin Sevim, Hülya Kasap,Mehmet Kasap...Sizi seviyorum, iy iki varsınız, iyi ki vardınız. Aramızdan ayrılanlara Allahtan rahmet diliyorum. Mekanınız cennet olsun. Hayatta olanların ellerinden öpüyorum...HER GÜNÜNÜZ KUTLU VE MUTLU OLSUN.

TC ALİ IHSAN KOCABIYIK

Ortaokul 1. Sınıfta Türkçe öğretmenim; TC Ali Ihsan Kocabıyık. Affan dedeye para saydık' la Fonten' le hayvanları konuşturduk. Özne,yüklem, fiil çekimleri...

Sıkı ders anlatır, bizde dikkatle dinlerdik.Ülkücü öğretmenlerimizdendi. Biz de "ülkü" olarak vatanseverliği, okuyup doğru bireyler olmayı öğrendik.

Kızdığına hiç tanık olmadım. Fakat gülümsemesi eksik olmazdı.Her karşılaşmamızda samimiyetle sarılır, içtenlikle hal hatır sorar yine aynı heyecanla vedalaşırız.

Dile kolay. Tam 36 yıl önce başlayan öğretmen-öğrenci dostluğu.

Bugün , onların verdiği derslerle ayaktayız.Daha çok alacak dersimiz.. Daha çok okunacak kitaplarımız.. Daha çok söylenecek şiirlerimiz var.. Öğretmenim..Ellerinden öpüyorum.