Dün genel siyaset havasıyla ilgili biraz da dertleşme babından bir yazı yazdık. Bugün seçime iki gün kala İnegöl adaylarına dönmek istiyorum. Adaylar ve kampanyalarıyla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Parti olarak son seçimdeki oy oranlarını dikkate alalım ve küçükten büyüğe gidelim:

HASAN EROĞLU: Hasan Eroğlu, adaylar içinde en iyi tanıdığım aday. O yüzden onunla ilgili daha çok fikir sahibiyim.

İzninizle Hasan Eroğlu ile ilgili fikirlerimi, Eroğlu ilçe başkanı olduğu zaman yazdığım bir yazıdan alıntı yaparak paylaşmak istiyorum:

"Hasan Eroğlu, uzun zamandır yakından tanıdığım bir isim. Bana tek kelime ile Hasan Eroğlu'nu anlat deseler şu kelimeyi söylerim: "Müslüman" Bu kelimenin önüne arkasına, başka bir sıfat eklemeye gerek yok.

Genç, çalışkan ,herkesin hakkında iyi şeyler söylediği-söyleyeceği bir isim Eroğlu. Egosu sıfır, tevazu sahibi ve her şeyden önemlisi toplumun gidişatıyla alakalı gerçekten derdi olan bir isim."23 ekim 2017.

Hasan Eroğlu'nu bu cümlelerle ifade etmişim o gün, bu gün de fikrim aynı.İş adamlığı ve iki yıllık ilçe başkanlığı yapmış olması da iyi bir tecrübe onun için.

En büyük artısı arkasında iyi bir meclis üye listesi var.İyi bir teşkilatı var. Seçim kampanyaları ise her zaman ki gibi.

Bu işi biliyorlar vesselam.

Sonuç olarak; partisinin 2014 seçimlerinde aldığı oyun çok üstüne çıkacağını düşünüyorum.Yukarılardan esen sert rüzgarlara rağmen...

HAKAN ÖZDEMİR: Hasan Eroğlu kadar olmasa da oturup kalkmışlığım var Özdemir ile.Her zaman pozitif biri. İşinde başarılı... Yerel, ulusal derneklerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yapıyor.

Açıkçası yeni bir siyasetçi olmasına rağmen sahada 40 yıllık siyasetçi gibi... Seçim kampanyası gösteriyor ki; organizasyon becerisi yüksek... Toplumun her kesimi ile barışık.

Bu özellikler ona artı katıyor. Dezavantajı ise arkasında topyekün bir teşkilat olmaması.

Seçim kampanyaları başarılı ve profesyonel... Beklentinin çok üstünde diyebilirim.

Hakan Özdemir de ittifak yaptığı partilerin oy oranının üstünde bir oy alacaktır.Ve İnegöl yeni bir siyasi figür kazanacaktır.

REİS: Herhalde onu anlatmaya gerek yok. Niye Alper Taban değil de Reis üçüncü aday.

İnsanlara kime oy vereceksin diye sorduğumda üç farklı cevap alıyorum: "Hasan Eroğlu" " Hakan Özdemir" "Reis"

İnsanlar ilk iki aday da isme oy verirken, konu Ak Parti'nin adayına gelince reise oy vereceğini söylüyor.

Ak Parti teşkilatı bu olayın farkındaki bilboard ve afişlerde en çok Erdoğan'ın resmi var.

Bakın cevap Reis, Ak Parti bile değil. Niye Ak Parti ya da Alper Taban değil. Bu sorunun cevabını da, ilçe başkanı ve Taban düşünsünler.

Ak Parti'de ilçe başkanlığı yapmış bir isim , ki bana göre en başarılı ilçe başkanı, bir zamanlar bana şöyle söylemişti: "Aslında reisin oyu daha yüksek, biz teşkilatlar olarak onun oyunu aşağı çekiyoruz"

Doğru söze ne denir.

Seçim kampanyalarına gelince: "Dayamışlar sırtlarını Reis'e, dostlar alışverişte görsün" kabilinden takılıyorlar. Reis herkesten çok çalışıyor.

"Zaten kazanacağız" rahatlığı var.

Sonuç olarak cumhur ittifakı kazanmaya en yakın parti. Ancak onlar da ittifakın İnegöl deki doğal oyundan çok daha az oy alacaklar.

Görüntü böyle.

NOT: Ak Parti ilçe başkanı yeni yeni hatırlasa da Bursa'da da seçim var. Ve Tayyip Erdoğan'ın: "Beka sorunu" dediği seçim, Bursa seçimi.

İnegöl'de vereceğimiz oylar burada kalıyor.

Bir davanız varsa önceliğiniz Bursa olmalıydı. Ancak ilçe başkanı ve Alper Taban, Erdoğan'ı anlamamışlar ya da yanlış anlamışlar.

Ya da dertleri başka...

Hatırlatayım istedim.