Pazartesi günleri 10 yıl önceki İnegöl gündemini yazmaya devam ediyorum.

Tarih: 15 Nisan 2003

O tarihte de GençGazete ses getiren haberlere imza atmaktadır.

?Seyyar süt satıcılarını kim denetliyor?? başlıklı haberimiz üzerine Belediye ve İlçe Sağlık Kurulu harekete geçer. Belediye Encümen Salonunda yapılan toplantıda sokak satıcıları uyarılır.

Pastörize olmayan sütün sağlığa zararlı olduğu ve 1930 yılından beri sütün açıktan satılmasının yasak olduğu, sokak sütçülerine tebliğ edilir.

Toplantı sonucunda süt üreticilerinin bir dernek kurması kararlaştırılır. İlçe Sağlık Kurulu açıkta süt satmanın ortadan kaldırılması konusunda kararlıdır.

Yine haberimiz üzerine, Belediye zabıta ekipleri, açıkta döner satan fastfoodçuları denetim altına alır.

10 yıl geçti? Soruyoruz: Süt üreticilerinin derneği kuruldu mu? Dernek adına neler yapıldı?

İnegöl?de hala sokakta süt satıldığını biliyoruz. Bu konuda bir denetim ve yaptırım var mı?

Kanunen, yıkanmadan yenilebilen yiyeceklerin açıkta satılmasının yasak olduğunu biliyoruz. Peki, camekan dışında, kaldırım kenarlarında döner vb satanlara karşı nasıl bir müeyyide uygulanmaktadır?

DOKTORLARDAN, AYNI TAS AYNI HAMAN

Gençgazetenin o günlerde sık sık gündeme taşıdığı konulardan biri de; doktorlardır.

Günde 5 saat mesai yaparak, geri kalan vakitlerinde özel muayenehanelerinde hasta kabul eden, mesai saatleri esnasında hastayı kuyrukta bekletip kamelyayı mesken tutan bazı doktorlar, tüm yapılan haberlere rağmen keyfi uygulamalara devam etmektedir.

Doktorları denetleyen bir mekanizmada ortaya konmamaktadır.

O günlerde, tam saat mesai yapmaktan kaçan, hastaları muayene için özellikle kendi bürolarına çeken, yapılan ameliyatlardan bıçak parası adı altında para koparan, parasını ödemeyenlerin tedavisi konusunda ağır davranan, kayıt dışı servetleri ile dikkat çeken bazı doktorlar sosyal sorun olmaya devam etmektedir.

Gereksiz sağlık prosedürleri, personel sıkıntısı ve sağlık araçlarının eksikliği yanında bazı doktorların bu keyfi uygulamaları vatandaşın büyük tepkisini çekmektedir.

Üstelik bu sebeple işini seven, görevini büyük bir fedakarlık göstererek hakkıyla yapan bir çok doktor da zan altında kalmaktadır.

Hastane yönetimleri yeni hükümet olan Ak Parti?den, personel ve araç isterken , vatandaş da kaliteli hizmet beklemektedir.

10 yıl sonunda sağlık sektöründe geldiğimiz nokta ortada. Yapılanları ve yapılmayanları sizlerin takdirine bırakıyoruz.