İnegöl'ün dış ticaret rakamları dün açıklandı. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 2016 yılında İnegöl'ün ihracat ve ithalatıyla ilgili bilgileri paylaştı.

İnegöl'ün toplam ihracatında %2'lik bir düşüş yaşandı. Mobilyada ise %4'lük bir artış söz konusu.

Türkiye'de ve Ortadoğu'da yaşananları hesaba kattığınızda bu artışın mobilya sektörünün geleceği adına önemli olduğunu söyleyebiliriz.

İstihdam Şurası'nda Metin Anıl'ın söylediği gibi; Rusya ile yaşanan uçak krizi, PKK operasyonları, ülkenin dört bir yanında patlatılan bombalar, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye'de yaşananlar ve Fırat Kalkanı Operasyonu derken; ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşadıklarımızı hesaba katarsak; büyük bir iş başardığımızı söyleyebilirim.

Bir başka ülkenin başına bu kadar çok felaket gelse o ülke ne hallerde olurdu onu siz düşünün.

655 mobilya firmasının ihracat yaptığı bir noktaya ulaştık. 350 milyon dolara yakın mobilya ihracatımız var. Türkiye'nin mobilya ihracatının artmasına İnegöl olarak ciddi katkı sunuyoruz.

Tüm dünyanın mobilya ticaretinin sadece %1'inin Türkiye'den gerçekleşmesi, hala hem ülke olarak hem de ilçe olarak kat edeceğimiz çok yol olduğunu göstergesi. Doğal olarak bu durum İnegöl mobilyasının geleceğinin açık olduğunu gösteriyor.

Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntı ve İnegöl firmalarından birinin Mısır'da üretime devam etmesi, tekstilde ihracatın düşmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da mobilya sektörü ihracatta ilk sırada olmaya devam etti.

İnegöl gibi mobilyada başkentliği düşünen bir kent için bundan daha doğal bir durum olamazdı zaten.

Son olarak İnegöl'ün ihracatta 20 ilin ardından 21.sırada yer bulması, Aydın, Balıkesir, Samsun gibi büyükşehir statüsündeki illeri geride bırakması da önemli.

İnegöl'ün ihracat rakamları ekonomik anlamda gelişmişliğimizin devam edeceğini gösteriyor. Ayrıca mobilyada attığımız doğru adımların sonuçlarını almaya devam ettiğimizi de...

İnşallah 2017'de sıkıntıları aşar ve daha huzurlu bir ülkede, daha huzurlu bir dünyaya daha çok mal ihraç etmeye devam ederiz.