İHMED ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun. Yeni eğitim yılına hem ülkemizde hem de ilçemizde birçok sorunla başlamış bulunmaktayız.

İnsanın olduğu her yerde az da olsa her zaman sorun vardır. İnsanın eğitimi söz konusu olduğunda bu iş, bu sorunlar daha bir ciddi hal alır.

28 Şubat surecinde başlayan akıl almaz sıkıntılar, haksızlıklar, baskılar İmam Hatiplerin üzerinden dindar insanlara ve İslam'a yönelik olduğunu dost düşman herkes farkında olmuştur. İmam Hatiplerimiz üzeriden bu baskı kalmıştır. Dün "ötelenen" inançlı nesiller, bugün "aranan" insan vasfına dönüşmüştür.

İmam Hatiplerin değeri bu milletin gözünde çok büyüktür. Diğer okullarda okuyan yavrularımız da bizi evlatlarımızdır, canımız ciğerimizdir. Ancak temsil ettiği misyon acısından İmam Hatipliler daha farklıdır.

Geçmiş dönemler artık geride kaldı. İmam Hatipliler artık önlerine bakmak zorundadır. İşin merkezinde olmak, taşın altına elini koymak demektir. "Bir hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal" diyen Üstad Necip Fazıl, İmam Hatip nesline bir ışık yakmıştır.

Zulüm olarak hortlayan kat sayı engeli aşıldıktan sonra kayıt talebinin yoğun olduğu yıllarda bina (okul-pansiyon) sorunu yaşayan İmam Hatipler, yapılan tahsis etme, yeniden inşa etmek gibi çalışmalarla büyük oranda bu sorunu aştıktan sonra "akademik başarı" ile karşı karşıya geldi.

TEOG sınavlarında ortaya konan başarı ile de göz doldurdular. Sosyal ve Fen alanlarındaki proje İmam Hatiplilerle diğer alanlarda açılan(Yabancı Dil Ağırlıklı İmam Hatipler, Klasik Sanatlar Ve Musiki Projesi Uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesi vb.) akademik başarıda da zirve yapmaktadırlar.

Bursa ilimizde öğrencilerimizin servis kullanmadan, yürüyerek gideceği mesafelerde İmam Hatip ortaokulları anlayışıyla okullarımız açıldı açılıyor. Fen Lisesi puanına den İmam Hatiplerimiz var. Ortaokulunu başarı ile bitiren bir öğrencilerimiz puanı yüksek puanlı liselerimize kayıt yaptırabiliyorlar.

ÖNDER Genel merkezimizin açıkladığı İmam Hatiplilerin LYS sonuçları da umut verici. LYS'ye giren 222.925 öğrencimizin 40.346'sı 4 yıllık bir lisans programına yerleşme imkanı bulmuştur. Bu sayı, sınava giren öğrencilerin %18'dir. Geçen yıl 400 puanın üstende öğrenci alan İmam Hatip Lisesi 70 iken bu sene bu 170 yükselmiştir.

BU BİLGİLERİ NEDEN VERİYORUZ?

Ülkemizde hala İmam Hatiplerden ürken ve ürkütenler vardır. Gelecek endişesi yaşayan, iş bulamazsın diye bazı geri ve dar zihniyetli insanların açık ve geniş bir görüş alanına ihtiyaçları vardır da bu bilgileri o yüzden veriyoruz.

Korkulacak bir şey yok, İmam Hatipliler üvey evlat değillerdir. Lakin daha kaliteli akademik başarılara imza atmak ve bunu da milletimizle paylaşmak zorundayız.

15 Temmuz gibi hain saldırıları engellemek, FETÖ gibi sapkın ve sapık düşünceleri ber-taraf etmek için İmam Hatip nesline çok ihtiyacımız vardır.

İmam Hatip nesli ve diğer okullarda okuyan evlatlarımız, bin yıllık bir tarihimizin kutlu misyonunu yüklenmek zorundadır. Bu misyon bizi, özelde bölgemizde genelde ise dünya çapında sorumlu kılmaktadır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim yılımız öğrencilerimize, velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize hayırlı olsun.