Cuma ve Cumartesi günleri MÜSİAD İnegöl ekibi ile birlikte Suriye gezisindeydik. Tabii bu turistik bir geziden ziyade içinde fazlasıyla dramı barındıran bir geziydi.

27 kişilik bir heyetle gittik Hatay'a. MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD yöneticileri, üyeleri ile İnegöl Online'dan Adem Demir ve ben vardım.

İlk durağımız yetim köyü oldu. Devasa bir alandan bahsediyoruz. 100 dönümlük bir alanda her şeyin düşünüldüğü muhteşem bir yapı vardı Reyhanlı'da...

Suriye'de geleceğin yönetimi, doktoru, mühendisi, işçisi, ev kadını, her şeyi planlanıyor orada.

Savaş bitip evlerine döndüğünde o yetimler, donanımlı bir şekilde Türkiye sevdası da kalplerinde İHH'nın talim ve terbiyesinde yeni bir Suriye'yi inşa edecekler.

Hatay'daki izlenimler, sonrasında Suriye'deki gördüklerimizi bir araya getirince aslında ben İHH'yı hiç bilmediğimi öğrendim.

Basit bir yardım kuruluşu değilmiş İHH. Müthiş devasa bir organizasyon, bir yapıymış. Bu işin içinde eğitim de var, diplomasi de var, sağlık da var. Bir ülkeyi, bir şehri, bir nesli inşa etme hareketiymiş.

"Yardımları ulaştırdım, hadi bana eyvallah" kolaycılığına kaçmadan sürekli takip etmekmiş. Başka ihtiyaçları da söylenmeden ulaştırmakmış. Bu gezinin bana sağladığı en büyük kazanımlardan biri o oldu.

Bir diğeri ise Suriyeli çocuklar... İnsan, evladı için yaşar belli bir dönemden sonra diyoruz ya.

Onun eğitimi, geleceği adına planları... Ancak orada şunu gördük ki annelerin çocukları adına tek planları var onların karnını doyurmak.

Nerede okuyacağı, gelecekte ne olacağı, hangi spor dalıyla ilgileneceği, önümüzdeki bayram ne giyeceği bunların hiç biri yok onların dünyasında.

Geleceği düşünememek, hayal kuramamak, hele hele çocuklarınız adına hayal kuramamak ne acı bir şey.

"Bugün karnımızı doyurduk, yarın Allah kerim" tek dertleri bu. Oysa bizim ne kadar gereksiz dertlerimiz, ne kadar gereksiz takıntılarımız var.

İyi ki gitmiş oraları görmüşüm dedim bir kez daha. MÜSİAD'a bu manada teşekkür ediyorum. İHH'ya teşekkür ediyorum.

Fitrenizi, zekatını vermediyseniz buradan bütün kalbimle söylüyorum. Oraya yollayın. Buradakiler öyle yada böyle bulur.

Suriyedekilere, Yemendekilere yollayın. Açta açıkta olanlara, bulamayanlara yollayın. Allah şimdiden yardımlarınızı, onları ulaştıranlarında emeklerini kabul eylesin.