Ramazandı, üç arkadaş oturdukları kahvehaneden evlerine ayrılmak üzereydiler. Masadakilerden ikisi, bir arkadaşlarının ismini vererek "Yarın akşama üçümüzü evine iftara davet etti. Bizden başka kimseyi de çağırmadığı için kimsenin haberi olmasını istemedi, orada buluşuruz." dediler, ayrıldılar.

Davet edilen arkadaş, ertesi gün iftar saati İki arkadaşının kendisine söylediği gibi iftar daveti yaptığı söylenen arkadaşlarının evinin kapısını çaldı. Kapıyı açıp buyur ettiler, içeri girdi selam ve hal hatırdan sonra "İlk ben mi geldim?" diye sordu.

Ev sahibi arkadaşları da "Başka kim gelecekti ki ağabey?" deyince, kendisine şaka yapıldığını anladı. Ev sahibinin her türlü ısrarına rağmen iftarda durmadı.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MUSTAFA ÖNCER: 1958 yılında İnegöl-Süle Köyde doğdu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi 1982 mezunudur. Aynı yıl kazanılan bir bursla Fransa'da stajını yaptı. 1983-84 İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Ekonomisi Bölümü'nde yüksek lisans yaptı ve orman yüksek mühendisi oldu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü bitirerek ikinci lisansını yaptı. 1983 İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi İnşaat Kürsüsü Araştırma Görevlisi olarak bir yıl çalıştı. 1984 yılında Milli Prodüktive Merkezi Uzman Yardımcılığı sınavını kazandı. Emekli olduğu 2003 yılına kadar MPV'nin eğitim, araştırma ve danışmanlık fonksiyonları ile ilgili çalıştı. İş sürelerini tespit amacıyla 1924 yılında Federal Almanya'da kurulan REFA Enstitüsünün eğitimlerini tamamladı ve REFA Öğretmeni ünvanı aldı. 2003-2010 arasında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı MEV de çalıştı. Mayıs 2011 den itibaren kendi eğitim ve danışmanlık firmasında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kitap : Orman Ürünleri Hasadı Sırasında Meydana gelen Kayıplar ve Önleme yolları (1990), Orman Ürünleri Sanayiinde Üretim Planlaması ve Kontrolü (1991), Ülkemiz İşletmelerinde İş Etüdü Tekniklerinin Uygulanması (1996-Özlem Özkanlı ile), Mobilya Fabrikasında Kayıp Zamanların Saptanması ve Önleme Yolları (1998-Nilüfer Asil ile), İmalat İşletmeleri'nde Planlama Altyapısı Sorunlar ve Çözüm Önerileri (2001-Gülnur Sönmez, Burcu Konaklı ile), Temel Ormancılık Çalışmaları'nda Yatırım Deflatörleri (2008-Yücel Çağlar ile), Devlet Orman İşletmeleri'nde Başarı Düzeyinin Belirlenmesi (2010-Yücel Çağlar ile) Kaynakça : www.mustafaoncer.com.


DR.ÖMER FARUK ÖNDAĞ: 1970 Ankara doğumludur. Babasının mobilya ustalığı dolayısı ile 1974 yılında İnegöl'e taşınıyorlar. İlkokulu İnegöl Gazipaşa Paşa İlkokulu'nda okudu. 1987-88 İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Lisans Eğitimini 1994 yılında yaptı. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahi Eğitim Hastanesi'nde Anestezi ve Reanimasyon ihtisası yaptı. Uzmanlık tezi olarak Premidikasyon (hastayı bedensel ve psikolojik olarak ameliyata) hazırlama konusunda sundu. İki yıl Hipnoterapist Mehmet Ayvacı'nın asistanlığını yaptı. Edebiyatçı ve Mesnevihan Şefik Can'ın bir yıl öğrenciliğini bir yıl da doktorluğunu yaptı. Öğrenmenin kutsallığını bu Büyük Bilge'den öğrendi. Bu doğrultuda İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde "Klinik Psikoloji" üzerine yüksek lisans yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında 1500'ün üzerinde seminerde onbinlerce öğretmen ve öğrenciye hitap etti. Birçok ulusal televizyon ve radyoda program yaptı programlara konuk oldu. Halen özel bir psikoloik danışmanlık merkezinin eğitim koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Kitap : Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar (2009), Sıra Dışı adamlar; Dünyada İz Bırakan (2010), Bi Müsaade Sınavım Var (2013), Haz Çağı'nda Organik Çocuk Yetiştirmek (2014), Pozitif Ebeveynlik İnternet Çağında (2015), Motivaksiyon (2015)