73 yılıydı ilkokula başladım. Şakir Lakşe İlkokulu'nda ilk öğretmenim rahmetli Gülşen Mandalı ile okuma yazmayı öğrendim. Hala okur - yazarım.

İlk 23 Nisan kutlamaları için annem ve rahmetli babam yavrukurt kıyafeti almışlardı. Bando takımının hemen arkasında çocuk aklımızla , asker adımları atardık.

23 Nisan'ı ilk kutlamam böyle olmuştur. Sonra , yıllarca hep aynı heyecan ve çoşkuyla yürüdük bu zaman kadar.

Şimdi her ne kadar balkonlara sığdırmaya çalışsak da çoskumuzu, bilemezler içimizdeki çocuğun ne kadar haşarı olduğunu..

KAHRAMAN KADINLARIMIZ

Kahramanlık sadece erkeklere mahsus bir şey değildir. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar ve niceleri...

... Neredeyse her gün TV haber kanallarında gündemden düşmeyen ve sayısı düne göre çok fazla artan kadın cinayetleri, millet olarak utanç verici bir boyuta yükseldiği gibi, en utanç verici tarafı ise, tamamen insanlıkdışı kaba kuvvetin acımasızca kullanılmasıdır...

... Unutmayalım ki; yeri geldiğinde o güçsüz gördüğümüz kadınların en büyük kahramanlıkları bizlere anne olmalarıdır. Yine o büyük yürekle yavruları için canlarını hiçe saymalarıdır. Vazife düşünce cephede de, ayyıldızlı al bayrak için, vatan toprağı için canlarını hiçe sayanlardır.

... Kurtuluş savaşında şehit, gazi ve bu güne kadar rahmete kavuşan kahraman hanımlarımız başta olmak üzere, Nene Hatun, Kara Fatma ve diğer tüm şehit ve gazilerimize allahtan rahmetler diliyorum. ruhları şad olsun. makamları cennet olsun.