İki hafta önce İnegöl'de toplum Sivil Kuruluşlarımızın katkısıyla Heykel meydanında Mısır'da ki idamları protesto mitingi yapıldı.Gerçekten duygu dolu anlamlı bir toplantı olmuştu.Yapılan konuşmalar ,şiirler,ilahiler son derece samimi ve ihlaslı idi.Bu gösteriye katkı veren herkesten Allah razı olsun.

Mısır da devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve onu deviren darbeci SİSİ ile ilgili sloganlar atılıyordu .Miting meydanında bir yanda sunulan programı izlerken diğer taraftan da meydanda toplanan insanlara bakıyordum.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ'nin ismi anılınca hepimizin gözleri doluyor buna karşı SİSİ'nin ismi geçince öfkemize zor hakim oluyorduk.Bu manzara çok doğru ve İslami bir duruştu.

Gel gör ki Mısır için koyduğumuz doğru teşhis ve İslami bir duruşu Türkiye'ye uygulayamayan bazı Müslümanlar da oradaydı.O Müslümanların,Muhammed MURSİ'nin tekrar gelişi için ve SİSİ'nin defolması için her şeyini feda etmeye fazlasıyla hazır olduklarını kesinlikle biliyorum.Ama ne yazık ki Mısır'da Muhammed MURSİ'nin gelişini isteyen bu bir kısım Müslümanlar,Türkiye'de Tayyip ERDOĞAN'ın gitmesi için her şey yapıyorlar.Buna karşılık SİSİ gibi adamların da başımıza geçmeleri için dirsek temaslarında bulunabiliyorlar.

Müslümanlık acaba körü körüne bir slogan dinine mi dönüştü? Filistin için ağlıyoruz,Mısır,Cezayir,Yemen,Afganistan ve Pakistan'ın kurtuluşu için çaba gösteriyoruz.Ama Rabbimizin bize ihsan ettiği Cumhurbaşkanımıza destek vermiyoruz.Aslı astarı olmayan iftiralarla karalamaya çalışıyoruz.

Bu seçim günlerinde bazı kanallar Rahmetli Erbakan Hocamızın videolarını yayınlıyorlar,Hükümetin aleyhine konuşan saf Müslümanların demeçlerini yayınlıyorlar .Acaba bu kanallar kara gözümüze ve kara kaşımıza hayran oldukları için mi yapıyorlar?

Bizi ayırmak,gücümüzü zayıflatmak ve kendilerini iktidara taşımak için yaptıkları iki yüzlülüktür.Rahmetli Erbakan Hocamıza yaptıklarını unuttuk mu?Kaç kez partisi kapatıldı? Başbakanlıktan istifa ettirdiler.28 Şubat'ı yaptılar.Bir dönemin Sivas Belediye başkanını katil ilan ettiler.Bütün bunları yapanlarla şimdi kalkıp dirsek teması kuruluyor,Müslüman bir Cumhurbaşkanına karşı olanlara destek veriliyor.

Madem ki Mısır'ı konuşuyoruz. Mısır'dan örnek vermeye devam edelim.Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed MURSİ'ye karşı darbe yapılırken Mısır da ki bazı Müslümanlar SİSİ'den yana tavır koydular.Zannettiler ki kazançlı çıkacaklar.Darbeci ve İslam düşmanı SİSİ şimdi Müslümanları tek tek idam ediyor.Oysa Peygamber Efendimiz (sav):"Bir mü'min bir delikten iki defa ısırılmaz" buyurarak geçmişten ders almamız gerektiğini bize haber veriyor.

Kur'an, Mü'minlerin ancak birbirlerinin dostu ve yardımcısı olduğunu,mü'minlerin dışındakilerini ise dost ve yardımcı edinmememizi istiyor:

-"Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır..."(Tevbe,71).

-"Ey iman edenler! Dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri dost edinmeyin...(Maide,57).

-"Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Halbuki onlar size gelen hakkı inkar ettiler. ... Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa, mutlaka doğru yoldan sapmıştır."(Mümtehine,1).

Allah muhafaza bu güzel günler elimizden giderse sadece buna sebep olanlar değil hepimiz zararlı çıkacağız:"Öyle bir fitneden sakının ki o,içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (hepsini perişan eder).Biliniz ki Allah'ın azabı şiddetlidir"(Enfal,25).

Ve Mevlana'nın şu sözünü unutmayın:"Sizden öncekilerden ibret alınız ki sizden sonrakilere ibret olmayasınız".

Abdulvasih DURAN