Yeni Huzurevi yapıldı. Eski Huzurevi'nin ömrü bitti. 40 yıldır hizmet veriyordu. Bilen biliyor, nice hayat hikayelerine sahne oldu o çatı. Kaç garibanı uğurladı kara toprağa... Kaç dostluğa ya da kaç vefasızlığa şahitlik etti...

Çimen Cami'ye sorsanız o da şahitlik eder tüm bunlara. Öyle ya sırt sırta iki çatı idi onlar. Sakinlerinin tüm sırlarını paylaşmışlardı yıllarca. İyi kötü günlerde birlikte idiler orada, yan yana. Kaç ömrü tamamladılar ve uğurladılar birlikte...

Dün basına yansıyan bu haber yüreğimi sızlatmadı değil. Bana dokunan Huzurevi ile Çimen Camii'nin ayrılacak olması idi. Öyle ya dile kolay, 40 yıllık dostlar ayrılıyorlar yakında.

Çimen Camii cemaati büyük incelik göstermiş. Huzurevi sakinlerine veda programı gerçekleştirmişler. İki komşu çatının sakinleri vedalaşıp helalleşmişler, ne güzel.

Belki Çimen Camii'nin sayı olarak 10-15 cemaati eksilecek ama kaybedeceği dostluk ve mazi tarif edilemez. Yaşlıların orada bulunması büyük bir hayır ve dua kapısı idi. Bu kapı kapanıyor şimdi.

Bu ayrılıkta en büyük teselli, yaşlılarımızın daha modern bir binada hizmet alacak olması.

Huzurevi sakinleri Yeniceköy'de yapılan yeni binasına taşınıyor. Allah bu tür kurumlara ne düşürsün, ne de bu tür kurumları eksik etsin.

Huzurevi sakinlerine yeni ve modern bir bina kazandıran İnegöl Belediye Başkanlığı'nı ve Hayırsever Göztepe ailesini tebrik ediyorum. Artık yaşlılarımız gittikleri yerin karşısındaki yeni cami ile tanışacaklar.

Gerçekten Huzurevi ile Çimen Camii etle tırnak gibi idi. Buna İmam Hatip lisesindeki öğrenciliğimden şahidim.

Yeri gelmişken bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Çimen Camii'ne kapandığı için üzüldüğüm bir kapı daha var.

Bizim talebeliğimiz döneminde Çimen Cami bahçesine İmam Hatip Lisesi'nden geçiş vardı. Aradaki kapıdan, öğrenciler rahatlıkla Çimen Camiini kullanabiliyorlardı. İmam Hatip Mezunlarına soruyorum; hangimiz geçmedik bu kapıdan? Hangimiz sevmedik Çimen Cami'nde namaz kılmayı? Hangimiz Çimen Camii sohbetlerine katılmadık? Hatırası anlatmakla bitmez bu güzel caminin.

Maalesef daha sonra yüksek bir duvar örüldü cami ile okul arasına. Ayırdılar iki dostu birbirinden. Her ne kadar yetkililer güvenlik gerekçesi ile bunu yapmış olsalar da; Çimen Camii ile İmam hatip Lisesi'nin iç içe dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Umarım Huzurevi kapısından mahrum kalan Çimen Camii, yıllar önce kaybettiği İmam Hatip kapısına yeniden kavuşur. Belki huzurevi gibi bir dostunu kaybeden Çimen Camii, İmam Hatip gibi eski bir dostuna kavuşmakla teselli bulur. Kim bilir?