Yerel seçimlere 5 aylık bir süre kaldı.

Saadet Partisi dışında adayını açıklayan parti yok.

CHP, Erkan Dönmez'i beklerken; MHP'de Müfit Besler ismi hala netleşmedi.

İktidar partisinde ise şu an 5 aday adayı var. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sayı 6'yı buluyor.

Şu ana dek yapılan yerel ve genel seçimleri dikkate aldığınızda AK Parti, seçime birkaç adım önde giriyor.

Son seçimde 66 oy oranını görmüş olan AK Parti'de, mevcut başkanla devam edilmeme ihtimali aday adaylarının sayısını da arttırmış durumda.

Alinur Aktaş, dün Bursa'da temayül yoklamasından geçti. Bayramda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ağırlayan Başkan Aktaş, o günlerde oldukça rahatken; her geçen gün artan aday adayı sayıları biraz canını sıkmış gibi.

Alinur Aktaş için nasıl 'Bülent Arınç'tan sinyali aldı' deniliyorsa; aday adayları için de sinyal verecek bir isim aranıyor.

Hasan Aydın için Numan Kurtulmuş, Murat Gültekin için de Faruk Çelik'ten 'Yürü, arkandayız' mesajı alındığı konuşuluyor.

Bu noktada en çok merak edilmesi gereken fakat nedense Arınç, Kurtulmuş ve Çelik'in gölgesinde kalmış olan milletvekili Hüseyin Şahin acaba kimi destekliyor?

Şundan eminiz ki Alinur Aktaş'ın değişmesinden yana. Bunu İnegöl'de bilmeyen yok.

Faruk Çelik'e yakınlığı ile bilinen Şahin, acaba Gültekin'in mi yanında? Demirel ve Uğurdağ için de aynı şeyler konuşulmuyor değil. Şahin'in Hasan Aydın ile irtibatı olmadığı da aşikar.

Ben, aday adaylık sürecinin Şahin için bir şans olduğu düşüncesindeyim. Aktaş da dahil olmak üzere herkese aynı, eşit mesafede durabilen ve dedikoduların hiçbirine dahil olmayan Şahin, bu süreçten karlı çıkabilir.

Şahin, daha önce İlçe Başkanlığı seçimlerinde ve anket hadisesindeki hatalarını tekrarlamazsa yerel seçimlerden 1 yıl sonra yapılacak genel seçimler için teşkilat ve Bursa sathında da yeniden doğru konuma gelebilir.

Aksi halde, Aktaş ya da bir başkası olmasın tarzı yaklaşım, seçimlerde istemediği ismin kazanması ile Şahin'in de kaybetmesine sebep olur.

Şahin, sadece 2014 yerel seçimlerini değil 2015 genel seçimlerini de düşünerek adım atmalı. 2014'te olmasını istemedikleri sandıktan çıkarsa, 2015'te onu istemeyenler de çalışma yapacaklardır. Hele ki bu isim son dönemi olan ve bir daha başkan olamayacak olan Aktaş olursa...

.