Günlerden haftanın son günüydü, yazıyı kaleme aldığımda.Şöyle bir gündeme dair tüm medya mecralarını tamumar ettim.Hani maksat bu haftaki köşeli yazıma neyi mevzu edeyimdi.Her ne kadar siyasetten uzak durmaya çalışsam da illaki malüm seçimlerden dolayı bu pek de mümkün görünmüyor.

E, hazır İnegöl ve Bursa adaylarının hemen hemen hepsi bende iken; "Bu adamlar neler yapıyor", deyip kolaçan ettim sosyal medyayı.Seçimler yerel yönetimler seçimi olmasına rağmen muhalef bunu sanki genel seçim havasına çekmeye çalışırken, iktidar ise "BEKA MESELESİ" mottosunun arkasına saklanmış.

Sonuç?Sonuç; Genç Osman.Sorarsan belediye seçimleri ama ortada proje savaşları yok.Şimdi milletinde kafası karıştı doğal olarak.Hani bunlar belediye seçimi ama, bu adamlar neler yapıyor böyle diye düşünüyorlar.

Aydınlatalım efenim mevzuyu.Çok basite indirgeyelim.Diyelimki; Bir apartmanın sakinlerisiniz, toplandınız ve karar aldınız:"Bir adamı işe alalım. Buna maaş bağlayalım. Aparmanımız ve çevresi için ve bizim için bir şeyler düşünsün ve yapsın. Ne bileyim bahçeye havuz yapamayı vaad etsin mesela, çim ektirsin. Aparmanın boya badanasını yaptırsın. Bunun gibi işler işte.

Ve bu yapacakları şeyleri bizim adımıza düşünsün biz de kayıtsız şartsız ona maaş ve vergi verelim."- E bu adam ne kadar çalışacak.-5 sene.Aradan 5 sene geçer.Sakinler şöyle bir etrafa bakar. Ortalıkta ne havuz var ne de çim.Lakin 5 sene boyunca düzenli olarak bu adama maaş ve vergi verilmiş.Ortada icraat yok ama bahçenin her yerinde reklam panoları var.Ben şunu yaptım, ben bunu yaptım.Üstelikte bu reklamların parasını da senin cebinden almış.Sen parana kıyıp Şahin alamazken bu adam senin paranla gidip kendine Mercedes almış.

Eeee naptınız pekü bu adama?Hiçbir şey.Parasını alıp yapmadıklarının hesabını kimse soramamış ve çekip gitmiş, gönderilmiş.Sonrası ne olmuş.Aynı apartmana yeni biri atanmış.E o da kendi kafasındaki eski görevliyi kötülemiş.Vaadlerde bulunmuş.

Sonuç? Sonuç yine Genç Osman.Ortada bir sürü reklam panosu dolusu reklam var ama icraat yok.Hah işte Bursa'nın durumu bundan ibaret.Çalışmayıp sadece çalışmasının reklamını yapan ve bu reklamın parasını da senden alanlara itibar etme.Maalesef sistemimiz o kadar kötü ki çalışmayacak, vizyon sahibi olmayan birini seçersen TAM 5 SENEN GİDER arkadaş.

Her yazımda söylüyorum. Yine tekrar ediyorum."Belediye seçimlerinde iktidar partisine oy verirsem, kentime hizmet gelir" düşüncesi Bursa ve İnegöl'ümüze 5 sene kaybettirdi.İnegöl ilerleyememekle kalmadı geriledi bile.Şu Ankara'dakilerin "İnegöl nasılsa çanta keklik" algısını Allah rızası için kırdıralım bu seçimlerde.

Bağımsızından muhalefetin adaylarına İnegöl'ümüzde ve Bursa'da gerçekten güzel adaylar yarışıyor. En azından bu seçimlerde ezber bozalım.Eğer böyle hareket edersek kesinlikle bizler kazanacağız.

Nasıl mı?Mantık son derece basit. Eğer seçtiğin muhalif aday çalışmaz ise 5 senen gider ama en azından "İNEGÖL ARTIK UYANDI" derler.Mesaj gider Ankara'ya.Eğer çalışır ve güzel şeyler yaparsa, zaten otomatikman kazanmış olacaksın.

Verdiğiniz her oyun ağır bir vebal olduğunu unutmamanızı hatırlatırken; Sözlerime rahmetli "GERÇEK BİLGE" Erbakan'nın unutulmaz sözü ile son veriyorum."BİR ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ AMA. HER BAHAR BİR ÇİÇEKLE BAŞLAR"....Apartmanınızın bahçesi çiçek bahçesi olsun :=) Anladınız siz onu ;=)