Bayram dolu dolu geçti. Tıpkı Ramazan ayı gibi... Bu bayramda bir kesimin ciddi tepkisini aldım. Bir kesimin de duasını...

Zaten yaptığımız iş de bunu gerektiriyor. Kimisi dua edecek, kimisi kızacak. Kimi teşekkür edecek, kimi ağır laflar söyleyecek.

10 yıldır bu mesleğin içindeyim kimlerle tartıştık, kimlerin canını sıktık sayamam. Ama aynı zamanda çok kişinin de hayır duasını aldık elhamdülillah.

Biz dua kısmından başlayalım. Biliyorsunuz Bursa Büyükşehir, bayram süresince %50 indirim uygulayacağını açıkladı ulaşımda.

Bununla ilgili 9 ilçede uygulanacağına ilişkin BURULAŞ'tan açıklama da yapıldı. O 9 ilçe arasında İnegöl yoktu.

Biz de bunu 'İnegöl üvey evlat mı?' başlığıyla haber olarak paylaştık. Hatta daha fazla kişiye ulaşılması için de sponsorlu olarak paylaşım yaptık.

Bayramın ilk günü gece geç saatlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş uygulama ile ilgili bilgi verdi sağ olsun. İnegöl ihmal edilmişti ve Cumayı da içine katacak şekliyle ulaşımda indirim yapılacağı müjdesini verdi.

Sonrasında İNULAŞ'tan da arama yapıldı. Onu da anında paylaştık ve İnegöl'e anında indirimleri duyurduk. Çok da iddialıyım eğer biz haber yapmasaydık arada kaynayacaktı İnegöl'ün ulaşımda indirimi.

Bu manada sosyal medyada kamuoyu oluşturan Kani Ahmet Erbay kardeşim ve Abdullah Ezim abime, haberimize destek veren İnegöl Online ve Adem Demir'e de teşekkür ediyorum.

Toplu taşımada %50 indirim ile dua aldığımız İnegöl'de çöp haberleriyle de tepkilerin odağındaydık bayramda. Başkan Alper Taban başta olmak üzere belediye, iktidar partisi teşkilatı ve Gençlik Kollarından ciddi tepkiler aldım.

Bayram arefesi ve birinci günü gördüklerim, aynı zamanda beni arayan birkaç dostum ve son olarak İnegöl Online sosyal medya hesabına gelen fotoğraflar İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri'nde o iki günde bir takım sıkıntılar olduğunu dile getirmem gerektiği hissi uyandırdı.

Çarpıcı ama can sıkıcı bir başlıkla hem de: 'Temizlik İşleri de Tatilde' Haberde de 'Çöpün tatili olmaz' başlığıyla...

Bu haberden yarım saat sonra 'Bayramda seyranda' işimizin başındayız paylaşımları yapıldı Belediyeden. Çöp kamyonu fotosu ekleyerek...

Haberin gecesinde Başkan Alper Taban bize tepki gösteren bir açıklama yaptı bir başka gazeteye. Hiç içerlenmeden, sıkıntı yapmadan söylediklerini alıp sitemizde de paylaştım.

Dert değildi benim için. Zira Alper Beyi sonrasında 3 kez aradığımda -meşguldü telefonu ve akıllı telefonlarda arayanı mutlaka görüyorsunuz- bana dönüş yapmadı.

İnegöl Online'dan Adem Demir, Yenice'de mağdur olan şahsın gönderilerini Alper Bey'e iletmesine rağmen WhatApp'tan yine dönüş yapılmadı. 7/24 telefonunuz açık ama ulaşamadığımızda bir dönüş yapılmadığında anlamı da yok.

Yakın çevresine de sitemde bulunmuş sayın başkan benimle ilgili. Ben iddialıyım. Bayram öncesi ve 1.günü Temizlik İşleri kesinlikle belirli yerlerde işini savsakladı.

Ve Alper Bey'i de çevresi bu noktada yanlış bilgilendirdi. Olay sadece Yeniceköy'de yaşanan değil. Mahmudiye Mahallesi'nde, oturduğum Suyolu caddesinde ben o konteynırlarda birikmiş çöpleri gördüm.

Yenice'den haberimiz sonrası yorumlarında bize destek veren mahalle sakinleri çıktı. Haber yaptığımız o çöpler birkaç saat sonra oradan alındı ayrıca.

Suçlular kendilerini kurtarma adına bize saldırdılar. Organize olup saldırdılar. Başkan bey de onları dinlediği için biz kötü olduk.

Ben geçmişte Milletvekili olarak Sedat Kızılcıklı ile de Hüseyin Şahin ile de kötü oldum yeri geldi. Alinur Aktaş ile çok kavgalarımız oldu. Bülent Temelli, Adem Demirel ile de fazlasıyla oldu.

Muhalefetten milletvekili adayları, belediye başkan adayları, İlçe Başkanları, yöneticileri... Kimlerle ne söz dalaşları oldu.

Doğru bildiklerimi yazdım, yazmaya da devam edeceğim. Hatam olursa da özür dilemem gerektiğinde onu da yaptım yine yaparım.

Bu haber bundan sonraki bayramlarda Temizlik İşleri başta olmak üzere tüm birimlerin daha dikkati olmasını sağlayacak. Her şerde bir hayır varmış deriz muhtemelen Kurban Bayramında.