Zenginliğiniz, ününüz ve geçici gücünüz yanınızda olmayacak. Sahip olduğunuz maddi değerlerin ya da borçlarınızın hiçbir önemi kalmayacak.

Kıskançlıklarınız, hıncınız, kininiz, öfkeleriniz, hayal kırıklıklarınız sonunda yok olacak. Aynı şekilde, umutlarınızın, tutkularınızın, planlarınızın ve yapmak istediklerinizin son kullanma tarihi geçecek.

Bir zamanlar sizin için çok önemli olan kazançlarıız ve kayıplarınız hiçliğe karışacak.Yolun sonuna vardığınızda, nereden geldiğinizin ya da hangi patikaları izlediğinizin hiçbir değeri kalmayacak.

Güzel ya da zeki olmanızın hiçbir önemi yok. Cinsiyetinizin ya da derinizin renginin de bir önemi olmayacak.

Öyleyse önemli olan nedir? Yaşadığımız günlerin değeri neyle ölçülür? Önemli olan, ne satın aldığınız değil, ne inşa ettiğinizdir. Önemli olan, ne aldığınız değil, ne verdiğinizdir.

Önemli olan, başarınız değil, taşıdığınız anlamdır. Önemli olan, öğrendikleriniz değil, öğrettiklerinizdir. Önemli olan, doğruluk, dürüstlük, merhamet, fedakarlık ve cesaretle atmış olduğunuz her adımla, başka yaşamları zenginleştirmiş olmanızdır.

Önemli olan, diğer insanları yüreklendiren, onların sizi takip etmesini sağlayan örnek bir insan olmaktır. Önemli olan, yetenekleriniz değil, karakterinizdir.

Önemli olan, kaç kişi tanıdığınız değil, siz gittiğinizde ebedi bir yoksunluk hissedecek olan insanların sayısıdır. Önemli olan, hatıralarınız değil, sizi sevenlerin kalbinde yaşayacak olan hatıralarınızdır.

Önemli olan, ne kadar uzun süre hatırlanacağınız değil, kimler tarafından ne şekilde hatırlanacağınızdır. Önemli bir hayat yaşamak rastlantıyla olmaz.

Önemli olan, koşullar değil seçimlerinizdir. Önemli bir hayat yaşamayı seçin. O gün geldiğinde bir daha gündoğumları olmayacak, dakikalar, saatler, günler olmayacak. Biriktirdiğiniz her şey, sizin için değerli olan ya da unutulmuş olan her şey başkasına kalacak.

Michael Josephson-Josephson Etik Değerler Enstitüsü Kurucusu - Eğitmen - Yazar-Nüvide Gültunca Tulgar, "Kendi Kutup Yıldızını Bul 2" ALFA YAYINLARI

ÇİN TARİH KİTABINDA ATATÜRK

Çin'de okutulan bütün tarih kitaplarında ATATÜRK yer almaktadır. Bunun nedeni: Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Antiemperyalist özelliğidir... AB Yetkililerinin "Kemalizm'den Kurtulun" dediği, bir ortamda Sürekli olarak, Çin'deki Atatürk'ü anlatan Tarih Kitaplarını merak ederdim.

Atatürk Çinde Ders olarak okutuluyor Çin'e giden iş adamı Mehmet IŞIK "Ne istersin Ömer ağabey" dediğinde Aklıma bu kitaplar geldi.3 adet istedim. Oldukça zor bir şekilde 1 adet edinebilmiş. Okullarda kitaplar zimmetle dağıtılıp toplandığından piyasada bulamamış.En sonunda mezun olmuş bir genç'in edinebildiği ortaokullarda okutulan bir adedini binbir dil dökerek elinden alabilmiş.

Mehmet IŞIK şu bilgileri verdi: 1.Çin'in her eğitim aşamasındaki tarih kitaplarında mutlaka Atatürk varmış.

2.Özellikle Anti-Emperyalist kişiliği ve Sevr'i yırtıp Lozan'ı kabul ettirme özelliği ile kitaplarda anılıyormuş.

Gelen kitap dışında İnternette yaptığım bir araştırmada elde ettiğim bir Kitap, kapağı dörde bölünmüş ve Atatürk; Lenin ve Gandi ile birlikte bu kapağa girmiş. Kısacası Emperyalizm ile mücadele konusunda dünyaya örnek olmuş sayılı liderler arasına girmiş.

AB Yetkililerinin "Kemalizm'den Kurtulun" dediği, bir ortamda Sürekli olarak, Çin'deki Tarih Kitaplarını Atatürk'ü ve emperyalizme karşı mücadelesini gençlere anlatıyor..