İnegölspor, Play-Off yarışındaki rakiplerinden Aydınspor'u 3-0 mağlup ederek 5. sıraya yükseldi ve resmen Play-Off potasına girdi. Sezonun ilk haftalarında çok uzak gibi görünmeyen Play-Off hedefi, haftalar ilerledikçe bize daha zor gelmişti. Hatta bir ara küme düşme hattına bile girmişti İnegölspor. Kartal, Buca, Eyüp ve Tarsus'un olduğu ligde küme düşmenin zaten mucizelere bağlı olduğunu ancak hedeflerin de çok yüksek olmaması gerektiğini söylemiştik.

Bugün geldiğimiz noktada bir üst basamaktaki Tuzlaspor'la aramızda 4 puan var ve altımızdaki takımlarla da puan aralığımız hiç de açık değil. Kalan 6 maçın 4'ünü deplasmanda oynayacak olmamız da bir dezavantaj ama her şeye rağmen Play-Off potasında kalmamız gerekiyor.

Maça gelirsek ilk 20 dakikayı izleyemeyen biri en ufak bir şey kaçırmadı. İnegölspor, iç sahada oynadığı ve mutlaka kazanması gereken maçta üçü defans, biri de orta saha hattında oynayan toplam 4 stoperle maça başladı. Kemal Hastürk'ün defansın önünde yer almasının yanı sıra Erdi Zengin de sahada olunca hücum anlamında hiçbir aksiyon gösteremeyen, izleyenlere "Bu takım nasıl gol atacak?" diye düşündüren bir futbol oynandı. Sonra ilahi bir şey oldu. Sakatlığa sevinilmez muhakkak ancak belki de maçın 3-0 bitmesini sağlayan olay gerçekleşti. Erdi Zengin sakatlanıp yerini Burak Uça'ya bıraktı. Normal şartlarda 60-65. dakikadan önce yapılmayacağını tahmin ettiğim değişiklik erkenden gelince İnegölspor oyun hakimiyetini eline almaya başladı. Burak oyuna dahil olduktan sonra dikine driplinglerle rakip savunmanın dengesini bozdu. İnegölspor, takım olarak biraz daha öne çıkınca da Yasin Görkem'le iki etkili pozisyon yakaladı.

İkinci yarıda oyunun kontrolü genel anlamda İnegölspor'daydı. Atakların sıklaştığı dakikalarda bence günün tartışmasız en iyi performansını gösteren Abdülkadir'le öne geçti İnegölspor. Rakibin birkaç uzaktan denemesi fayda vermedi. İnegölspor, son dakikalarda oyun disiplinini kaybeden Aydınspor savunmasının üstüne gitmeye devam edince 2 gol daha buldu ve 3-0'lık net sonuç gelmiş oldu.

Erdi Zengin'in çıkıp yerine Burak Uça'nın girmesi kadroyu çok mu ofansif hale getirdi? Hayır. Ama hücum anlamında tek bir artısı dahi olmayan bir oyuncu çıkıp yerine öne oynamaktan başka düşüncesi olmayan takımın en yetenekli oyuncularından biri girince görüntü tamamen değişti. Savunma ve hücum hattındaki kopukluk ortadan kalktı. Burak ve Yasin Görkem önderliğinde, Abdülkadir'in katkılarıyla oyun daha önde oynandı. Burak ve Yasin geriden top alıp öne taşıdı. Bu sayede Mustafa Vargel birkaç kez rakip ceza sahasına kadar sokuldu. Kendi mevkisinde oynamamasına rağmen iyi niyetli mücadelesi gerçekten takdire şayan.

Sonuç olarak bu maçtaki galibiyeti Erdi Zengin'e borçluyuz. Sahada olmaması İnegölspor'a çok önemli katkı verdi. Taşkın Güngör'ün şu Erdi Zengin inadından vazgeçmesi için bundan daha güzel bir örnek olamaz herhalde.

Son paragrafı Abdülkadir Akyıldız'a ayırıyorum. İlk kez izleme fırsatım oldu. Bu maçtaki performansı müthişti. Hem yüzü hem sırtı dönük oynayabiliyor. Burak ve Yasin Görkem gibi yetenekli oyuncuların ihtiyacı olan tipte bir forvet. Fizik gücü ve top tekniği oldukça iyi ve özverili. Rakip savunmayı inanılmaz yıprattı. 1 gol 1 asistlik performansıyla da alkışı sonuna kadar hak etti. Başta Abdülkadir olmak üzere tüm takımı tebrik ediyor önümüzdeki maçlar için başarı ve bol şans diliyorum.