Değerli veliler, sevgili okurlar,malum Cuma günü çocuklarımız karnelerini alacaklar.Önlerinde dolu dolu geçirebilecekleri koskoca üç ayları var.Kimi veliler hayatın gerçekleri ile yüzleşmeleri adına bir ustanın yanına verecek,kimi Kur ' an-ı Kerim kursuna gönderecek,kimi köye gönderecek,kimi de herhangi bir branşta spor kursuna gönderecek.

Yıllardır işin hem eğitimcilik hem de antrenörlük kısmında yer alan bir insan olarak okula gelen velilerimizin çoğuna çocuklarının herhangi bir spor dalı ile uğraşması yönünde kendilerine bilgi verip, yardımcı olmaya çalışıyorum.Gelen velilerin büyük çoğunluğu çocuklarının tablet,telefon,televizyon vb. İletişim araçlarıyla çokça vakit geçirdiklerinden şikayetçi.

Uzmanlarca yapılan bir araştırma sonucu,bir saatten fazla uğraşılan iletişim araçlarının beyinde var olan bilgilerin % 80 ini unutturduğu yönünde.Bizler ise çocuklarımızı sosyal etkinliklerden alıkoyarak iletişim araçlarına mahkum ediyoruz.

İnegöl'de Belediyespor öncülüğünde bir çok branşta sportif kurslar düzenlenmekte.Ayrıca ilçemiz spor kulüpleri açısından zengin bir şehir,çocuklarımızı en azından yaz dönemlerini değerlendirebilmeleri açısından bu kurslara gönderebiliriz.

Keşke Milli Eğitim Bakanlığı ortaokuldan liseye geçen çocuklarımızın herhangi bir spor branşında lisansı olanlara ek puanlar verilmesine yönelik bir zorunluluk getirse. O zaman velilerin çoğu çocuklarını spora yönlendirir.

Bizim okullarda yetenekli olarak gördüğümüz ve spora yönlendirdiğimiz çocukların çoğunun ailesi,derslerinden geri kalıyor diye göndermek istemiyorlar. Halbuki spor ile uğraşan çocukların ders düzeylerinde artış olur,sosyal özgüvenleri yerindedir,bedensel ve ruhsal açıdan akranlarına göre daha öndedirler.

Çocukluk döneminde fiziksel aktivitelere katılımın çocuklarımız üzerinde bir dizi olumlu etkisi vardır. Bir kere bu çocukların büyüme ve gelişmeleri daha iyidir. Aktif bir yaşam biçimi kazanırlar, bu da ileride oluşabilecek hastalıkların riskini düşürür. Spor yapan çocukların vücut sağlığı olumlu etkilenir, aşırı kilo alımı önlenir.

Spor, çocuklarda kemik yoğunluğunu artırdığı gibi, fiziksel yeteneklerin gelişmesini de sağlar. Spor yapan çocuklar, vücutlarının hareket kabiliyetini anlama ve değerlendirme konusunda daha ileridirler. Sadece bunlar mı?

Spor çocuğun entelektüel, kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlarken, stresle baş edebilme özelliğini de geliştirir. Spor yapan çocukların daha yüksek düzeyde konsantrasyona sahip olduğu görülür. Özgüveni pekiştirmesi ve kendini iyi hissettirmesi de sporun çocuklara sağladığı diğer avantajlar.

2003 Yılında nüfusü 100 binlerde olan İnegöl, bugün 300 bin civarına dayandı.böyle olunca sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar yetmemeye başladı.Böyle potansiyeli büyük olan bir şehirde olimpik havuz,jimnastik salonu ve atletiz pistinin olmaması düşündürücü.

İlçemiz genç nüfus açısından yoğunluğun fazla olduğu bir yer,sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılacağı yerlerin sayısının artırılarak bu çocuklarımızın buralara yönlendirilmesi sağlanmalı.Zararlı alışkanlıklara başlama yaşı her geçen gün daha da düşüyor.Sportif faaliyetlerin içerisinde olan çocukların bu tarz zararlı alışkanlıklardan uzak durdukları gözlenmekte...

Haydi sayın velilerimiz, çocuklarımıza güzel bir karne hediye vermek istiyorsak sevdiği bir spor branşına kayıt yaptırarak onu mutlu edelim.