Etrafınızdaki ülkelere bir bakın.Nerede bir savaş nerede bombalar patlıyorsa mutlaka orası bir İslam ülkesidir.Buna karşılık batı ülkelerine veya Amerika kıtasına baktığınızda ne bir kargaşa nede bir çatışma vardır.Oysa büyük şair M.Akif Ersoy'un "Bizim hayatımız onların dini gibi,onların hayatı da bizim dinimiz gibi" dediği gibi onlarda tefrika yok bizde ise maalesef çok.
Bilindiği gibi,dinimiz temel meselelerde ve kuvvet gerektiren konularda mutlak surette ittifak içinde olmamızı,birlik ve beraberlik halinde hareket etmemizi emretmiştir. Örneğin, Kur'an-i Kerimde şöyle buyurulmuştur: " Hepiniz birlikte Allahın ipine sarılın ve asla dağılmayın." (Al-i İmran,103)," Bu topluluk sizin topluluğunuzdur ve bir bütündür. Ben de Rabbinizim. Bana birlik ve bütünlük içinde kulluk edin. Bu birliği ve birlikteliği bozmayın." ( Enbiya,92,Müminun,52)
Yüce Allah bu birlik ve bütünlüğün nasıl olması gerektiğini göstermek için günde beş kere günlük namazlarda bir araya gelmemizi, her hafta Cuma namazları için bir yerde toplanmamızı, her sene oruca birlikte başlamamızı, birlikte bayram yapmamızı, hacda muhteşem bir kitle ve hiçbir kuvvetin yenemeyeceği rekor bir bütünlük oluşturmamızı istemiştir. Ancak nedense, teorik olarak birlik ve beraberliğin lüzumuna inandığımız halde ,ibadetleri de eksiksiz ifa etmemize rağmen,uygulamada bunu tamamen unutmuş ve gündem dışına çıkartmışız. Bu sebeple, kendilerine göre bir grup oluşturanlar yonttukları bir heves baltasıyla ümmet ve millet bünyesine saldırıp onda yaralar açmakta ve ondan ne koparırsa kendi hesabına göre kar ve kazanç saymaktadır. Halbuki, düpedüz zarar veren bu saldırıda hiç kimse için kar ve kazanç diye bir şey yoktur.
Diyebiliriz ki geçmişte olduğu gibi, günümüzde de dindarların ve müminlerin çektikleri türlü sıkıntı, bela ve musibetlerin temelinde tefrika hevesi vardır. Tefrika hevesi bütün ihanetleri, fitne ve fesat gayretlerini, nifak çeşitlerini, gafleti, enaniyet ve nefsaniyeti, acımazlığı, tuğyan ve taşkınlığı içinde barındırmaktadır. Tefrika hevesinin yerleştiği yerde , güzel gayretlerin ortaya koyduğu bütün güzellikler ve güzel şeyler yok olur. Din ve iman gücünü ve etkisini kaybeder , kötülükler akıl ve vicdanlara tahakküm etmeye başlar. Tefrika belasının sakınılması gereken en büyük musibet olduğunu aşağı yukarı herkes bilir ve kabul eder. Anlaşılması zor olan husus ise, tefrika belası böyle bilinip kabul edildiği halde, insanlarımız ve en acı olanı da müslümanlarımız bilerek veya bilmeyerek buna alet olabilmektedir. Ve Kur'an-i Kerimin ifadesiyle, "Onlara,'yeryüzünde fitne ve fesat çıkarmayın.' Denildiği zaman,' da 'Biz yalnızca yapıcılarız.' diye" kendilerini savunurlar.( Bakara,11)
Elbette ki tefrikacılar, bunu tefrika çıkarmak için yaptıklarını söylemezler. Aksine dine ve millete en faydalı hizmeti yaptıklarını ileri sürerler. Biz mümin olduklarına inandığımız bu kimseleri Kur'anın yukarıda geçen ayeti üzerinde durup düşünmeye davet ediyoruz. Kendi nefs-i emmarelerine güvenmemelerini,çünkü nefs-i emmarenın sahibine bütün kötülükleri iyilik olarak gösterdiğini akıldan çıkarmamalarını tavsiye ediyoruz.
Felaketlerin en büyük sebebi tefrika hevesi olduğu için, Kur'an_ı Kerim Müslümanların dikkatini bunun üzerine çekmiş ve ondan sakınmalarını şiddet ve ısrarla istemiştir. Ayetlerde tefrika çıkaranların görüntüleri, söylemleri ne olursa olsun, hakikatte bütün dini bağlarının koptuğunu ürpertici bir biçimde haber vermektedir. " Ey müminler Onlar sizden değildirler. Onlar tefrika çıkaran bir kavimdirler. " ( Tevbe,56)," Ey Peygamber Dinde tefrika çıkarıp farklı hizip ve gruplara ayrılan kavimlerle senin hiçbir ilişkin yoktur."( En'am,159).
Bu vatanda yaşayan bütün Müslümanları Allahımız bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız, Kıblemiz,dünyamız,ahiretimiz,kaderimiz bir deyip, nefsani ve gayri İslami olan her şeyi bir tarafa bırakıp bir olmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki, bu Kale ne kadar kuvvetli,heybetli ve azametli olursa olsun,şurasında burasında bir takım delikler açıldığı takdirde zarar gören hepimiz olacağız.
UNUTMAYIN:Her şeyin silgisi vardır,ancak hayatın silgisi yoktur.
.