Merhaba değerli okurlar, hastalandığımızda kendimizce hep bir sebebe bağlarız ancak etrafımızda hastalık yapıcı o kadar çok neden var ki..Mesela elektromanyetik kirlilik; bilgisayar ve cep telefonları, giderek artan baz istasyonları, yüksek gerilim hatları, sanayi ve egzos gazları artık kaçınmamız mümkün olmayan kirleticiler. Yine paketli gıdalarda bulunan kimyasal koruyucular, boyar maddeler, deterjanlar, şampuanlar, sigara ve alkol hemenakla gelenler. İlaçlar ve amalgam dolgular da vücutta birikim yapabilen ve bozucu alan oluşturan kimyasal ve ağır metallerdir.

Şehirde yaşıyorsanız büyük ölçüde bu etkenlerle iç içesiniz demektir. Günümüzde manyetik kirlilik inanılmaz bir seviyeye ulaştı. Evlerde her köşede elektrikli bir alet var ve artık üzerimizde taşıdığımız cep telefonları günün her saati yanımızda. Günlük tüketilen gıdalar her gün biraz daha doğallığını kaybedip hücre yapımızı asitlenmeye doğru bozuyor. ASİTLENİYORUZ. Üstelik bu asitlenme sonucu ortaya çıkan atıklar vücudu gün geçtikçe daha da yoruyor. Hormonlu etler yanında yine sentetik hormonlarla yetiştirilen sebzeler, kimyasal bombardımana tutulmuş meyveleryiyoruz. Şeker pancarından elde edilen şeker yerine NBŞ yani nişasta bazlı rafine şeker tüketiyoruz artık. Normal şekerde %50 glukoz, %50 fruktoz varken, NBŞ de %90 fruktoz bulunmakta. Fruktoz doğal meyvelerden elde edilmediğinde vücut için zararlı hale gelmektedir.

Bedenimiz tüm bunlarla savaşırken bir de şehir hayatının getirdiği stres ve ruhsal çatışmalarla uğraşmak zoruna kalıyor. Bu sorunlarla uğraşırken keyif almak için aşırı beslenme, sigara ve alkol tüketimi de üzerine tuz biber ekliyor. Hareketsiz yaşamı da eklediğinizde sağlığımız ciddi anlamda tehlike altına giriyor.

VÜCUDUMUZ KENDİNİ ONARIR. Bütün bu etkenlerle savaşan vücut harika bir şekilde kendisini savunur. Onu bu savaşında yalnız bırakırsak bir süre sonra zayıflayacağı ve yenik düşeceğini hepimiz biliyoruz. Öyleyse ne yapalım?

Öncelikle fazla kilonuz varsa bir an önce kurtulmaya bakın. Öğünlerinizde porsiyonları küçülterek başlayabilirsiniz. Öğün aralarında 6 saat bırakmak yağ birikimini azaltacaktır. Kendiniz planlayamıyorsanız, bir diyet uzmanından yardım almalısınız. Diyet te yapamam diyorsanız akupunktur yaptırarak ta iştahınızı baskılayabilirsiniz. Benim tavsiyem ise; haftada 2 gün hurma diyeti uygulamak. Kolay ve ekonomik. Şöyle ki, 7 hafta boyunca haftada 2 gün (48 saat) acıkınca hurma yiyecek ve susayınca su içeceksiniz. Başka bir şey yemek yok!. Şeker ve tansiyon hastaları bile kolayca uygulayabilir. Hurma kanda insülini dengeleyen ve açlık hissini uzun bir süre baskılayan bir gıda. Unutmayın vücutta asitlenme insülin direncini bozar. Asit içeren besinler damarları sertleştirir, dokularda yağ birikimi ve selülit oluşumunu arttırır. Vücutta asidi baskılamadan yapılan diyette sonuç almak çok zordur.

Vücutta asidi baskılamak için alkali su tüketin. Bunun için yapmanız gereken 1 litre (5 bardak) suya 1 kahve kaşığı karbonat karıştırmak. Hem ağız içi bakıma ve diş etlerine de faydası olur. Günlük en az 2,5-3 litre su tüketmeye çalışın.

Tiroit bezlerinin ve Sinir sisteminin sağlıklı çalışması için iyot gereklidir. Klor oranı yüksek katkı maddeli rafine tuz yerine Himalaya tuzu yada Çankırı tuzu tüketmeniz daha doğrudur.

Çoğu hastalığın başlamasını ruhsal ve duygusal bozukluklar tetikler. Akupunktur felsefesine göre; korkular, böbrek fonksiyonlarını etkiler. Üzüntü, akciğerlerde enflamasyona neden olur. Öfke karaciğeri etkiler. Sürekli endişe duymak ise kalp hastalıklarına neden olur. Olumsuz düşüncelerden kaçının. 'Her işte bir hayır vardır' sözünü akıldan çıkarmayıp her zaman olumlu düşünün, iyiye yorun.

Hareketsiz kalmayın, tam biriyilik hali için ruhsal ve duygusal durum yanında fiziksel bedeninizi de çalıştırın. İlla spor salonuna gitmenize gerek yok. Evde 10 dakika yapacağınız egzersizin bile ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz. Mümkünse her gün yürüyün. Mesafenizin her gün arttığını göreceksiniz.

Bağışıklık sisteminizi yüksek tutmak için mültivitamin-mineral karışımı tabletler özellikle kış aylarında çok yardımcı olacaktır. Vücutta cilt altında ve kılcal damarlarda biriken toksin ve ağır metalleri uzaklaştırmak için yılda 2 kez düzenli olarak hacamat yaptırın. Pek çok kronik hastalıkta tedavinize destek olduğunu göreceksiniz.

SORULARINIZ İÇİN TELEFON NUMARAM: 532 4976142 Sağlıklı günler dilerim