Öğretmen, cemiyet adamı. 1895 yılı İnegöl Elmaçayır Köyü doğumlu olup, Ahıska Türkü kökenlidir. İnegöl'de geçirdiği çocukluk ve ilköğretim sonrası medrese eğitimini İstanbul'da yaptı. Din adamı olarak başladığı hayatını cumhuriyetin ilanı sonrası öğretmen olarak sürdürdü. İnegöl ve çevresinde görev yaptı. Dönemin ruhuna uygun olarak görevini yapmayı benimsedi. Köy okullarında okuyabileceğine inandığı öğrencileri sınavlara hazırlar, girmelerini sağlar sonrasında da gerekiyorsa öğrenim hayatı boyunca veli'si olarak ilişkiyi sürdürürdü. Hayvancılığı çok iyi biliyor olması nedeni ile köylüyü bir veteriner gibi bilgilendirirdi. Emeklilik sonrası ise sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını sürdürdü. CHP İlçe Yönetim Kurullarında görev aldı. İnegöl Devlet Hastanesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurullarında görev aldı. 10.03.1973 tarihinde vefat etti. Kaynakça : İsmail Demir Şipali Kitabı s.118,119

MEHMET YEREKONMAZ

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1953 İnegöl doğumludur. Gıda maddeleri ticareti yaparak hayatını sürdürdü. İnegöl İdmanyurdu Futbol takımında kısa bir süre amatör futbol oynadı. ANAP İnegöl İlçe Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. 1991-95 yılları yönetim kurullarında da görev almıştır. 1984-89 yılları ANAP İnegöl Belediye Meclis Üyesidir. Süleymaniye Spor Kulübünde de dönem dönem yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. 21 Haziran 1998 tarihinde vefat etmiştir. Kaynakça : 04.10.2016 tarihinde kardeşi Cemil Yerekonmaz ile görüşüldü.

SEYFET YELTEKİN

İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1937 yılı İnegöl İclaliye Köyü doğumludur. Köyünde ilkokul olmadığı için ilkokul eğitimi olmadı, kendi çabası ile okuma yazma öğrendi. Askere kadar tarım, hayvancılık yaparak köyünde yaşamını sürdürdü. Askerden sonra İnegöl'e yerleşti. Önceleri kerestecilik, sonraları ahşap sandalye imalatı yaparak geçimini sağladı. Aktif siyasetini CHP bünyesinde yerine getirdi. 11 Aralık 1977 Yerel Seçimleri'nde CHP İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1977-80 yılları bu görevi yerine getirdi. Sonrasında dönem dönem CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulundu. 16 Haziran 2017 tarihinde vefat etti. Kaynakça : Yeğenleri İbrahim ve Muzaffer Yeltekin ile görüşüldü.