İnegöl Belediye Meclis Üyesi, İnegölspor Kulüp Başkanı, işadamı. 01 Ocak 1947 İnegöl doğumludur. İnegöl Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl ortaokulu 1960-61 öğrenim dönemi mezunudur. Lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde yaptı. Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunudur. Arkeolog olarak MTA nezdinde İnegöl Oylat Mağarası ile ilgilenmelerini sağlayacak girişimlerde bulunmuştur. İnegöl'de kardeşleri Bilgin ve Necip Bilge ile ortak ticaret yaparak hayatını sürdürdü. 1986, 1987, 1991, 1995, 1997 ve 2001 yılları gelirleri üzerinden kardeşleri ile birlikte en yüksek gelir vergisini beyan ettiler. Bu dönemde en yüksek beyanda bulunmadıkları yıllarda da sürekli ilk sıralarda yer almışlardır. 1970'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı Yönetim Kurullarında görev aldı. 09 Aralık 1973 Yerel Seçimleri'nde CHP İnegöl Belediye Meclis Üyesidir. 1973-77 yılları bu görevi yerine getirmiştir. Aynı şekilde İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü Yönetim Kurullarında da görev aldı. Üç İnegöl takımının birleşme kararı alıp profesyonel İnegölspor'u oluşturma sürecinde İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı olup, oluşturulan Birleştirme Komisyonu üyesi ve birleşme sonrası İnegölspor Kulübü'nün ilk başkanıdır. Başkanlığı döneminde İnegölspor III. Lig Şampiyonu olarak ikinci lige çıkmıştır. Bu görevi 25.05.1985 tarihli kongreye kadar sürmüştür. İnegölspor Kulübü Başkanlığı döneminde İnegölspor Basketbol Takımının sporcularının çalışmalarını Yenişehir'de yapıyor olmalarını ve İnegöl'ün Kapalı Spor salonu eksikliğini Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü üst düzey yetkilileri nezdinde girişimde bulunarak dile getirmiştir. Sosyal, kültürel, sportif birçok sivil toplum örgütü üyesi olarak hayatını sürdürmektedir. Kaynakça : 12.10.2016 kendisi ile görüşüldü.

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

YENİ SİYASETÇİ: 1984 yılı yerel seçimler öncesi siyasi partiler rutin köy gezilerini yapıyorlar. Büyük köylerimizden birinin köy kahvesinde partinin belirlediği konuşmacılar konuşmalarını yaptılar. Gelen partililerin de köylülerimizin de neşesi iyidir.

Köylülerden bir istek gelir, yakından tanıdıkları bir il genel meclisi üyeliği adayının da konuşma yapmasını istemişlerdir. "İl Genel Meclis Üyesi seçilirsen köyümüze neler yapacaksın anlat" derler. Adayımız konuşma yapmayı planlamadığından hazırlıksızdır ama konuşmak zorunda kalır.

"Yolunuzu yaptırırız." diyecek olur köylüler "Bizim yolumuz güzel." diye cevap verirler. "Okulunuzu yenileriz." diyecek olur köylülerimiz "Okulumuz yeni." derler. "İçme suyu..." der demez "Bizim suyumuz da güzel. "denir.

Hareket alanı iyice daralan adayımız "Ne yapalım arkadaş, çeşmelerinizden portakal suyu akıtırız." Başlarlar hep birlikte gülmeye.