*Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona göre değişir...

*Sahilde oturduğun rüzgarlı bir sonbahar günü, en sevdiğin dostun ağlarken içtiğin kahvenin tadı kederlidir. Kahve telvesine yüreğinin acısı karışır.

*Bir pazar öğle sonrası annenin "hadi bir kahve yap da içelim" dediği kahve huzurludur.Köpükler annenin göz bebeklerine yansır. Dudağının kıyısında kalan küçük bir gülümsemedir...

*Bir gece vakti zil zurna sarhoş birinin içtiği kahve düşülen kuyudan çıkma cabasıdır, Koyu kıvamlı kahverengi bir ipe tutunur çıkarsın,çıktığın an uyuya kalırsın, ferahlıktır.

*Dostlarla içilen kahve neşedir, Kahkahalar köpüklerin üzerinde yüzer...

*Tek başına gece vakti balkonda içtiğin kahve yalnızlıktır, Acıdır tadı Ama garip de bir keyfi, lezzeti vardır...

*Baban için yaptığın kahve sevgi doludur,çay bardağında, az şekerli kahve gibi görünmez sana, Ama sıcaktır dumanı tüter ve kokusu büyülüdür...

*Beklemediğin bir anda sana uzatılan kahve başkadır, ısıtır insanın içini...

*Yorgun olduğunda içtiğin kahve hafifletir seni, Kendine getirir, unutturur günün ağırlığını, kahve aynı kahvedir tadıyla rengiyle ama içilen kahveler ruhunun süzgecinden geçer ve tatları değişir. Her kahve aynı değildir bu yüzden...

DİNİ AYAKTA TUTUN... PARÇA PARÇA EDİP, GRUPLARA AYRILMAYIN!..

".........Müşriklerden olmayın, dinini ayıran, bölen, parçalayan kimselerden, hizipler, guruplar, cemeatler oldular........" (30/31-32 Rum Suresi)

"Ve ben apaçık bir uyarıcıyım,de. Bölücülere indirdiğimiz gibi... Onlar, Kur'an'ı parçalayan kimselerdir." (15/89,90,91 Hicr Suresi)

"Dini ayakta tutun ve onda grup grup ayrılmayın, diye Allah'ın Nuh'a tavsiye ettiğini, sana da vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye ettiklerini, size de dinin kuralları yapmıştır. Müşrikleri davet ettiğin şey, onlara ağır gelir. Allah, dilediğini kendine seçer ve kendine yönelen kimseye yol gösterir." (42/13 Şura Suresi)

YOLDAŞ DEMEK

Yoldaş demek, mükemmel bir kafa, mükemmel bir yürek, yumruklarıyla erkek, gözleriyle çocuk, dost demektir.

Yoldaş demek, yarin yanağından gayri, her yerde hep beraber diyebilmektir.

Yoldaş demek, güneşi içenlerin türküsünü birlikte söyleyebilmektir.

Yoldaş demek, sözü söz, aynı yürek çarpıntısı, yol arkadaşı, can yoldaşı olabilmektir.

Yoldaş demek, aynı güzel günlere, güneşli günlere, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan; ekmek, gül ve hürriyet günlerine inanmak, motorları maviliklere sürebilmektir.

Yoldaş demek, beraber güneşe gülebilmek, beraber döğüşebilmektir.

Nazım Hikmet