Seksenli yıllar, bir siyasi parti yönetim kurulu toplantısı sona ermek üzereydi. İlçe Başkanı, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı bir yönetim kurulu üyesine; "Ben yarın İnegöl'de değilim. Hamzabey'de şu kişinin babası vefat etmiş, ikindide kalkıyor. Cenazeye gidiver" dedi.

"Olmaz" dedi arkadaşı ve devam etti: "Çelikpalas'a yemeğe sen, Hamzabey'e cenazeye ben, olmaz öyle şey. Bundan sonra cenazelere sen, yemeklere ben." Oradakilerle de gülüştüler.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

DOÇ.DR.MELİH OKUR: 1976 İnegöl doğumludur. Gazipaşa İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. İnegöl Endüstri Meslek Lisesi'nde bir yıl eğitim görmüş ve okul birincisi kontenjanından ikinci sınıftan itibaren Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olmuştur. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde 1999-2006 yılları araştırma görevlisi, 2006-2007 öğretim görevlisi, 2009 doktora eğitimini tamamladı, 2012 yılında yardımcı doçent, 2017 yılında doçent oldu. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bünyesinde motor tasarımı ve imalatı, sterling motorları, turbo döngüsel motorlar konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynakça : websitem.gazi.edu-tr/site/mokur/academic

DR.MÜJGAN OKUR

Öğretim görevlisi, 1978 Tekirdağ doğumludur. İnegöl Gazipaşa ilkokulu ve İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi mezunudur. Osmangazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini 2000 yılında tamamladı. Stajını Starwood (1998), Kentaş (1998-99), İSKO (1999) gibi İnegöl firmalarında yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü'nde 2004 yılında yüksek lisans, 2011 yılında da doktora eğitimini bitirdi. 2001-2011 yıllarını araştırma görevlisi, 2011 yılından sonrasını da öğretim görevlisi olarak Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Fermantasyon Teknolojisi, Biyoteknoloji, Biyokimya, Çevre Teknolojiler alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. 2008 Tübitak Yayın Teşvik Ödülü sahibidir.

Kaynakça : websitem.gazi.edu.tr/site/mtelli/academic