5 sayısı: "İslam beş temel üzerine kurulmuştur: Allah'tan başka hiçbir ilah olmadığına şehadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak, Kabe'de haccetmek" (Müslim, "İman" 21.)

6 sayısı: "Müslümanın Müslüman üzerindeki hakkı altıdır." "Bunlar nedir ey Allah'ın resulü?" diye sorulunca; "1. Karşılaştığında ona selam ver, 2. Seni davet ettiğinde davetini kabul et, 3. Nasihat istediği zaman nasihat et, 4. Aksırdıktan hemen sonra elhamdulillah dediğinde Allah sana merhamet etsin de, 5. Hastalandığı zaman onu ziyaret et 6. Öldüğünde cenazesinin arkasından takip et."buyurdu." (Müslim, "Selam", 5)

7 sayısı: "Allah Teala hiçbir gölgenin olmadığı kıyamet gününde arşının gölgesinde gölgelendirdiği yedi kişi vardır. Bunlar 1. Adaletli yönetici, 2. Rabbine ibadet ederek büyüyen genç. 3. Kalbi mescide bağlı olan kimse. 4. Allah rızası birbirlerini seven, Allah rızası için biraraya gelen ve ayrılan iki kişi. 5. Harama davet eden güzel ve makam sahibi bir kadına, "Ben Allah'tan korkarım." diyen bir kimse. 6. Gizli, hatta sol elinin bile bilmediği bir şekilde sadaka veren kimse. 7. Allah'ı tek başına anarken gözlerinden yaş boşalan kimse" (Tirmizi, "Zühd" 53.)

8 sayısı: "Kim bir tek ve ortağı olmayan Allah'tan başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna, İsa'ın (a.s) Allah'ın kulu, Meryem'in oğlu ve Meryem'e ilka etmiş olduğu kelimesi ve Allah'tan bir ruh olduğuna, cennet ve cehennemin hak olduğuna şehadet ederim derse, Allah o kimseyi cennetin sekiz kapısının hangisinden girmek isterse oradan cennetine alır." (Müslim, "İman" 46, 47)

9 sayısı: Bir adam Hz. Peygamber'e "Ey Allah'ın Resulu! Neler büyük günahtır?" diye sordu Resulullah (s.a.v.) da: "Onlar dokuz tanedir." buyurdu. ""1. Allah'a ortak koşmak, 2. Sihir yapmak, 3. Hak olanın dışında Allah'ın haram kıldığı bir cana kıymak, 4. Yetim malı yemek, 5.Faiz yemek, 6. Savaş sırasında savaştankaçmak, 7. Zinadan kaçınmış Müslüman kadınlara zina iftirasında bulunmak.8-Müslüman ana-babaya karşı gelmek, 9- kıbleniz olan Kabe'ye saygısızlık yapmak." (Ebu Davud, "Vesaya" 10)

10 sayısı: "On şey insanın fıtratındadır. Bunlar: 1. Bıyığı kısaltmak, 2. Sakalları uzatmak, 3. Misvak tutunmak, 4. Burna su alarak temizlemek, 5. Tırnak kesmek, 6. Parmak aralarını yıkamak, 7. Koltuk altında oluşan tüyleri yolmak, 8. Kasıkları traş etmek 9. Suyla taharetlenmek. 10.istinca yapmak" (İbn Mace, "Tahare" 8.)

40 sayısı: "Kim kırk gün, tekbirle beraber cemaatle namaz kılarsa, kendisine iki beraat verilir. Biri ateşten beraat, diğeri nifaktan..." (Tirmizi, Salat 64)

70 sayısı: "Ben günde muhakkak yetmiş defa Allah'tan af dileyerek O'ndan tevbemin kabulünü isterim." (İbn Mace, "Edeb" 57)

99 sayısı: "Allah'ın doksan dokuz ismi vardır, bunları kim sayarsa cennete girer." (Buhari, "Tevhid" 12; Müslim, "Zikir" 6; İbn Mace, "Dua" 10)

100 sayısı: "Gerçekten cennette bir ağaç vardır. Onun gölgesinde binekle giden bir kimse yüz yıl yürür de bitiremez." (Müslim, "Cennet" 8)

700 sayısı: "Allah Teala'ın arşı taşıyan meleklerinden birini anlatmam için bana izin verildi. Bu meleklerden birinin kulak memesi ile omuzu arasındaki mesafe yedi yüz senelik bir yoldur." (Ebu Davud, "Sünnet" 18)

50 000 sayısı: "Allah, yaratılanların kaderini yeryüzü ve gökyüzü yaratılmadan, ellibin yıl önce yazmıştır. Onun arşı da su üzerindeydi." (Müslim, "Kader" 16; Tirmizi, "Kader" 17)

70 000 sayısı: "Cehennem getirilecek. O gün onun yetmiş bin bağı olacak. Her bağı çeken yetmiş bin melek bulunacaktır." (Müslim, "Cennet" 29)

100 000 sayısı: "Bir kimsenin evinde kıldığı namaza bir, mahalle mescidinde kıldığı namaza yirmi beş, cuma namazı kılınan yerlerde kıldığı namaza da beş yüz namaz sevabı verilir. Mescid-i Aksa'da kıldığına elli bin; benim mescidimde kıldığı namaza da elli bin; Mescid-i Haram'da kıldığı namaza ise yüz bin namaz sevabı verilir." (İbn Mace, "İkametu's-Salat" 198)