Dünyanın en güzel ülkesi hangisidir? diye bir soru sorulursa tereddütsüz verilecek en doğru cevap "Türkiye" olacaktır. Maddi ve manevi yönden en güzel ülkedir Türkiye'miz.Maddi güzellikleri dillere destan olduğu gibi manevi yönden de dünya insanlarının/Müslümanlarının ümididir Türkiye.

Durum böyle olunca düşmanları da çoktur ülkemizin. Bütün İslam ve insan düşmanları ülkemiz üzerinde planlar ve tuzaklar hazırlamaktadır.Rabbim bu hain planları hazırlayanların kendi başlarına geçirsin.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuz gibi - mü'minin en büyük silahı olan- duayı da sakın ihmal etmeyelim.

Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:" (Ey Muhammed!) De ki: "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!.."(Furkan,77).

Biz de diyoruz ki Ya Rabbi! Ellerimizi sana açmış bulunmaktayız.Sana açılan ellerimizi boş çevirme Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Sen imkansızı bile mümkün hale getirebilecek güçtesin. Kur'an'ı Kerimin de şöyle buyuruyorsun:" Zekeriya, "Ey Rabbim! Bana ihtiyarlık gelip çatmış iken ve karım da kısır iken benim nasıl çocuğum olabilir?" dedi. Allah, "Öyledir, ama Allah dilediğini yapar" dedi"(Ali İmran,40).

Biz de diyoruz ki şartlar ne kadar zor olursa olsun düşmanlar ne kadar güçlü olursa olsun imkanlarımız kısıtlı/kısır bile olsa Hz.Zekeriyya'ya (as) "...ama Allah dilediğini yapar" deyip müjdelediğin gibi bizlere de düşmanlarımıza karşı zafer müjdele Ya Rabbi!

Ya Rabbi!Bizden önceki mü'min kardeşlerimizden şöyle bahsediyorsun:" Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü'minler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah'ın yardımı pek yakındır"(Bakara,214).

Biz de diyoruz ki Ya Rabbi! Zaferinin yakın olduğunu bize müjdeliyorsun.Ne olur zaferini en kısa zamanda bizlere nasip eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi! Kur'an'ı Kerim de darda kalan Hz.Meryem'e (ra) şöyle buyuruyorsun:" Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün."(Meryem,25).

Biz de diyoruz ki Hz.Meryem'i(ra) o sıkıntıdan kurtardığın gibi ülkemizi de sıkıntılardan kurtar.Ülkemize huzur ağacından mutluluk meyveleri nasip et Ya Rabbi!

Ya Rabbi!Sen şöyle buyuruyorsun:" Şüphesiz onlar bir tuzak kurarlar, Ben de bir tuzak kurarım."(Tarık,15,16).Biz de diyoruz ki İslam ve insan düşmanlarının ülkemiz üzerindeki tuzakları sen boz Ya Rabbi!

Ya Rabbi!Sen şöyle buyuruyorsun:" Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır."(İnşirah,5,6).

Biz de diyoruz ki içinde bulunduğumuz sıkıntıları aşmak için kolaylık ver.Bu sıkıntıları atlatmak için sen bizlere kolaylık nasip eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbi!Kur'an'da şöyle dua etmemizi istiyorsun ve bizler de senin öğrettiğin gibi dua ediyoruz:"... Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."(Bakara,286)

Dualarımızı kabul eyle YaRabbi!