Hani derler ya; 'gözler kalbin aynasıdır' diye, peki ya sözler?

Sözler de güvenin aynasıdır.

Güvenimizi kaybetmek yalanla başlar, samimiyetsiz sözlerde filizlenir.

Doğru söylenen sözlerde bile içini kemiren bir kurt gibi acabalar dolanır durur insanın beyninde, güvensizlik varsa..

."Bir gideni geri getiremezsiniz bir de kaybolan güveni" sözü çok doğru bir söz.

Hayatta hemen hemen her şeyin telafisi vardır. Bir alışverişte bu gün zarar edebilirsiniz ama yarın telafi edebilirsiniz.

Bir sınavdan bugün kötü not alabilirsiniz ama ikincisinde düzeltebilirsiniz, kaybettiğiniz bir eşyanızın yerine de yenisini alabilirsiniz ancak yitirdiğiniz güveni bir daha kazanmak çok zor, hele birde yalan söylemişseniz.

Yalan iskambil kağıtlarından kuleler yapmaya benzer, yalan söylemek büyük bir emekle yapılan, bazen yapımı bir ömür alan o kuleyi bir üflemeyle yıkmak gibidir.

Üç yanlış bir doğruyu götürür fakat güven giderse bütün doğrular gider.

Bir kişi size olan güven duygusunu yitirmişse onun için ne yapsanız kar etmez artık çünkü yapmamanız gereken tek şeyi yapmışsınız.

Birine güvenmek uzun zaman alır yitirmekse anlıktır.

Kimseyi kandıramazsınız biri kandırmaya çalışmak kendinize verdiğiniz en büyük zarar olur.

Siz siz olun dünyada ki tek akıllının kendiniz olduğunu sanıp karşınızdakini aptal yerine koymayın. Bu size olan güveni kendi ellerinizle yok etmek olur çünkü güven her şeyin temelidir.

Güven giderse saygı kalmaz, saygı kalmazsa sevgi kalmaz, sevgi kalmazsa dostluk arkadaşlık kalmaz, aile diye bir kurum kalmaz. hayatımızda bunlar yoksa geriye ne kalır ki?

Kısacası yanınızdaki kişiye güvenmeden hiçbir yere varamazsınız. O yüzden size güvenen birinin güvenini asla sarsmayın, eğer sarsarsanız bu geri dönüşü olmayan bir yolculuk olabilir.

Güven düştüğün batakta tutunduğun dal, dar da kaldığında sığındığın liman, yıkıldığında dayandığın onurlu bir çınar, şifa aradığında yaralarını sardığın dermandır.

Güven dolu dostluklar ve yaşam diliyorum.



.