Dünya tarihinin şüphesiz en büyük savunma destanıdır Çanakkale zaferimiz.Önce 18 Mart tarihli deniz zaferi, ardından yapılan kara muharebeleri, her aşamasıyla büyük zaferlere imza attığımız bir zaferler silsilesidir.

Geçmişte istiklalimiz için, vatan için yapılan büyük bir fedakarlık örneği olan Çanakkale destanı; istiklalimiz ve vatanımız için bugün neler yapmamız gerektiğini de düşündürmelidir bize. Zira geçmiş zaferler bize bugünü kazandırmıştır, fakat geleceği kazandıracak olan şey, bugün her alanda yeni başarılara imza atabilmektir. Ülke güvenliğini sağlamak için bu alanda zaferler kazanmaya devam etmeli, çağın en ileri teknolojilerine sahip olmalıyız. Savunma sanayiimizin % 20'lerden % 80'lere çıkardığımız yerlilik oranını, % 95'lere çıkarabilmektir günümüzün Çanakkale zaferi.

Enerjideki dışa bağımlılığı bitirebilmektir günümüzün Çanakkale'si. En son yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı tekrar ortaya çıkarmıştır ki, enerjide dışa bağımlı olmak aynı zamanda ülke güvenliğini de dışa bağlamak demektir. Düşünsenize; bin tane tankınız, uçağınız var fakat yakıt yok, neye yarar o tanklar, uçaklar. Enerjide bir sıkıntı olduğunda evlerin ısınmasından tutun, bindiğiniz arabalara kadar hayatın her alanında sıkıntılar olur. O zaman, Karadeniz ve Akdeniz'de, karalarda petrol ve doğalgaz aramaya devam etmeli, ayrıca yenilenebilir enerji alanında başlatılan atılıma devam etmeliyiz. Enerjide yerlilik oranınını en azından % 60-70'lere çıkarmak, günümüzde kazanacağımız yeni bir Çanakkale zaferi olacaktır.

Terör...Malumunuz 40 yıldır ülkede binlerce can kaybına neden olan, ekonomik olarak ülkeyi sarsan terörle mücadelede başarılı olmak hem ülke bütünlüğü, hem vatanın istiklali açısından en önemli hususlardan birisidir. Terörün kökünü kurutmak günümüzde kazanacağımız en önemli Çanakkale'miz olacaktır. Sınırlarımız içinde bitme noktasına gelen, snır dışı operasyonlarla köşeye sıkışan terörü, toparlanmasına fırsat vermeden tamamen yok etmeliyiz. Emperyalist güçlerin maşası olarak Türkiye'yi bölmek, Türkiye'yi kontrol etmek için kullanılan terörün bitmesi demek her alanda bağımsız, her alanda güçlü bir ülke olmamız demektir.

Tarım...Artan nüfus, tarım alanlarının azalması, küresel ısınma, şehirlere göçler gibi nedenlerle tarımsal üretimin azalması ciddi meselelerden biri haline gelmiştir. Tarım alanında kendine yeter hale gelmek, özellikle kriz zamanlarında nüfusun beslenmesini güvence altına alabilmek, günümüzde, özellikle gelecekadına kazanacağımız en büyük Çanakkale zaferlerinden olacaktır. Üretimimizi artırmak ve bunu sürdürülebilir hale getirmek, krizleri fırsat bilip fiyatları şişiren fırsatçılara göz açtırmamak ülkenin refahı ve güvenliği açısından kaçınılmazdır. Çanakkale ruhu... Çanakkale'yi kazandıran ruhu yeni nesillerimize aşılamak da en büyük hedeflerimizden birisi olmalıdır. Çağımızın teknolojisinin peşinde olan, bununla birlikte tarihinden, inancından, kültüründen beslenen, yeri geldiğinde kutsalı için ölmeyi göze alabilecek nesiller yetiştirmek de günümüzün en önemli Çanakkale zaferlerinden biri olacaktır. Batı yapımı ideolojileri ve o ideolojilerin içi boş kavramlarını yüceltip hayatını bunlar üzerinden anlamlandıran, kendi inancı ve kültürüne yabancı olan, sanal alemlerdeki sanal zevkler dışında bir hayat gayesi taşımayan gençler yetiştirmek, Çanakkale ruhuna da geleceğimize de en büyük ihanet olacaktır....

Savunma sanayisi, enerji, terör, tarım, gençlik meseleleri başta olmak üzere her alanda gelişip güçlenmek istiklalimiz ve istiklalimiz için olmazsa olmazımızdır. Kontrolü emperyalist, Türk-İslam düşmanı güçlerin elinde ilan günümüz dünyasında, bunları başarmak bir lüks değil, bir zorunluluktur. Vede üniversitelerimizden medyamıza, sivil toplum örgutlerinden eğitim kurumlarımıza, ülkeyi yönetenlerden ulkeyi yönetmeye kadar herkesin bu hedeflere kilitlenmesi ve bu hedeflere ulaşmak için fikir ve emek üretmesi gerekir. Eften püften ve boş beleş meselelerle, kısır siyasi ve ideolojik çekişmelerle, batıya mahkum bakış açılarıyla heba edilecek zamanımız yoktur. Gerçekten vatan diye, millet diye, bağımsızlık diye bir derdi olanların takınacağı tavır budur.

Vatan diye, bağımsızlık diye derdi olmayanlar, batıya kuyruk olma derdinde olan Batıkafalılar ise bilsinler ki; biz Çanakkale'de sizin ağababalarınızı yendik, onlara çok güvenmeyin. Bilin ki 15 Temmuz'da ise batılı ağababalarınızın içerdeki kuklalarını yerle bir ettik, kuklalığa heveslenmeyin. Son altı yılda 34 binden fazla teröristi etkisiz hale getirdik, maşaları da parçaladık.

Bu milletin Çanakkale zaferleri tarih boyunca olduğu gibi, bugün de yarın da bitmeyecektir. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet, makamları yüce olsun..