Türkiye'de "vosvos" ya da "tosbağa" olarak bilinen Beetle modelinin üretimini sonlandırdığını duyuran Volkswagen, bir veda videosu yayınladı. Araç, 1938 yılında Adolf Hitler tarafından formüle edilmişti.

Nazi Almanyası döneminde tasarlanan ve üretimine başlanan Beetle için "The Last Mile (Son Mil)" ismiyle YouTube üzerinden yayınlanan video ile bir döneme damga vuran Beetle'a veda ediliyor.

Hitler tarafından formüle edildi: Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in 1938'de üretmeye başladığı Beetle, dünyanın en çok satın alınan araçları arasında yer alıyordu. "Yeni yol ağı" için ucuz ve basit bir otomobilin seri olarak üretilmesini isteyen Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler tarafından formüle edildi. 1930'larda tasarlanmasına rağmen, II.Dünya Savaşı nedeniyle, sadece 1940'ların sonuna kadar önemli sayıda üretilmeye başlandı. 1974 yılına kadar Almanya'da üretilmiş, daha sonra üretim Meksika ve Brezilya'da devam etmiştir. Direksiyonun ortasındaki resimde su kenarında bir kale ve köpek figürleri yer alır. Bu resimdeki su, arabanın su gibi aktığını; kale, arabanın sağlamlığını; köpek ise aracın sahibine bir köpek kadar sadık olduğunu temsil eder.

Volkswagen'in 2015'te dünya genelindeki yaklaşık 11 milyon aracı için yapılan emisyon testlerini manipüle ettiği, araçların azot oksit emisyonu testlerinde belirlenen sınırı birçok kez aşmasına karşın bunların saklandığı ortaya çıkmıştı.

KARDEŞÇE YAŞAMAYI ÖĞRENELİM

"Ya birlikte kardeş gibi yaşamayı öğreneceğiz ya da aptallar gibi hep beraber yok olacağız."