Girişimcilik, 18 yüzyıldan başlayarak ekonomi ve yönetim literatüründe yerini almış ve etkilerini teknolojik gelişmelerin yaşama geçirilmesi yönünde göstermiştir.

Günümüzde konjonktürel sorunların yaşandığı süreçte ekonominin genel dengesini sürdürülebilir kılmak, işsizlik sorununa çözüm üretmek, dış ticaret ve bütçe açıklarını azaltma açısından girişimcilere büyük roller yüklenmektedir.

Başlıkta sizi harekete geçirecek örneklerden bahsettik ve amacımız girişimcilik hayallerinizi yıkmak değil. Ancak bunun sihirli bir şekilde olmayacağını anlatmak istiyoruz.

Gerçek başarılar gerçek adımlar atarak, gerçek müşterilere satış yaparak, gerçek kullanıcılar kazanarak ve kaçınılmaz bir şekilde gerçek zorluklar yaşanarak elde ediliyor.

Paylaşacağımız kısa girişimcilik hikayeleri de büyük şirketlerin muhteşem fikirler, kusursuz iş planları ya da harika ekipler sayesinde ortaya çıkmadığını gösteriyor.

Hepsi aslında çok gerçekçi ve sıradan görünen şekilde başardılar.

(Bu yazımda girişimcilik ile ilgili gençlere tavsiye vermeyi amaçladım. Biz de genciz, topluma ve arkadaşlarımıza örnek olamaya çalışıyoruz.

Bize GençGazete'de sayfalarında yer verdiğiniz için siz değerli abilerimize teşekkür ediyorum.

MURAT DOĞAN