Kırmızı halının üzerinde iki üç adım atıp kürsüye ulaştı. Elime aldığı mikrofonu kontrol ettikten sonra derin bir nefes aldı. Söyleyeceklerini tasarlıyordu. Hitap cümlesi gönülleri okşayan bir cümle olsun istiyordu. O sebeple "Çok değerli İmam Hatip sevdalıları ve sevgili genç mezun kardeşlerim" demeyi uygun buldu.

Sesinin tınısı hoparlörden yayılıyordu etrafını ağaçların çevirdiği bahçeye. Beyaz örtülü masalarda oturan gençler kendilerini çok özel hissediyorlardı. Bunca yıldır düzenlenen mezunlar iftarlarında önceki mezun ağabeylerin ağırlığı vardı kendilerinin esamesi okunmazdı. Onların çoğu baba, bir kısmı dede olmuştu. Gençler kendilerini oraya ait kabul etmiyorlardı. Bugün okul bahçesinde toplanmış bunca genç mezun, İnegöl'deki İmam Hatiplerde okuyan son sınıf öğrencileriydi.

Hitap cümlesini telaffuz ettikten sonra. "Hoş geldiniz gençler, hoş geldiniz geleceğimiz, hoş geldiniz sevdamız..." dedi. İçi içine sığmıyordu kürsüdeki adamın. Bugün yıllarca sürecek bir geleneğin ilk adımını atıyorlardı. İhmed Genç Mezunlar İftarı yapılıyordu. Efendimiz (sav) "Kim bir hayra delalet ederse/ vesile olursa onu yapmış gibi olur" buyurmuyor muydu?

"Kim İslam'da iyi bir çığır açarsa açtığı çığırın ecri ve kendisinden sonra, onunla (o çığırla) amel edenlerin ecirleri, sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona aittir. Kim de İslam'da (Müslümanlar içinde) kötü bir çığır açarsa, açtığı çığırın günahı ve kendisinden sonra onunla amel edenlerin günahları, günahlarından bir şey eksilmeden ona aittir."

Öncelikle teşekkürlerimi sıralamak istiyorum, dedi. Bizlere bu İmam Hatip okullarını yapan ilk hocalarımız ve hayırseverlerimize candan teşekkürler... Bu sıralarda bizlerin bin bir derdiyle uğraşıp yetiştiren hocalarımıza, bu gün bu iftarın gerçekleşmesi için katkı sunan mezun ağabeylerimize, çok teşekkür ederken aramızdan ayrılan öğretmenlerimize ve başta Hikmet Şahin Hocamıza, Sami Koparan Hocamıza sonsuz rahmet niyaz ediyorum, dedi.

"İHMED ne iş yapar?" diye yan bir başlık açtı. İHMED 2002 yılında kurulup İmam Hatip öğrencileri ile Mezunları arasında köprü olmayı kendine amaç edinmiş bir dernektir. Bunun en güzel göstergesi işte bu programdır. Gençler unutmayın, bu dostluk, bu muhabbet en güzel imam Hatiplilerde var ve en güzel de bizlere yakışıyor. Çünkü bir Hz. Peygamber (sav)'in Ensar ve Muhacir kardeşliği ezgileriyle büyüdük.

Teşkilatlanmak, cemaat olmak, inancımızın özünde vardır. Bu dernekler tüm İmam Hatiplilerin sinir damarı gibidir. Ülkemizin her yerinde mevcut derneklerimiz ile irtibat halindeyiz. Üniversiteye gittiğiniz de bu irtibat çok lazım olacaktır.

İHMED sınırlı sayıda öğrenciye burs vermektedir. Bu sayıyı gerçek ihtiyaç sahiplerini bularak artırmak istiyoruz.

Kız öğrencileri için İHMED AKADEMİ'yi kurdu ve buradaki sohbetlerimizde Müslüman genç kızlarımızın şahsiyet inşasına çalıştık. Onlarla yaz kampları yaptık, Bursa ve İstanbul kültür gezilerimiz oldu.

En büyük faaliyetimiz de mezun dönemler arası futbol turnuvası düzenledik. Bu sene 5. sini okulumuzun ilk Müdür Nusret Vardar Hocamız adına düzenlemiş olduk ve şampiyon dönemimiz ise 87 mezunları oldu... Onlar ki en olgunlarımızdı.

Uzun zamandır sessiz, samimi ve yürek ısıtan faaliyetlerimiz devam edecektir. Sizler sınıf arkadaşlarınızla bir akşam derneğimizde çay içebilir, muhabbet edebilirisiniz. Sadece bir telefon etmenize bakar..."

Masalar gelen misafirlerle dolarken ilgili bakışlarda artmıştı. Kürsüdeki adam duruşunu değiştirdi, sustu. Bahçeye bir an sessizlik hakim oldu. Gür sesi ile bir nutuk çekmeye geldi sıra...

İmam Hatip Nesli bu hitabım sanadır. Sana Bilge Kağan'ın milletine seslendiği gibi sesleniyorum...

Çin milletinin sözü tatlı, ipek kumaşı yumuşak imiş. Tatlı sözle, yumuşak ipek kumaşla aldatıp uzak milleti yaklaştırırmış, Yaklaştırıp konduktan sonra kötü şeyleri o zaman düşünürmüş...

İyi, bilgili insan, iyi, cesur insanı yürütmezmiş... Bir insan yanılsa, kabilesi milleti akrabasına kadar barındırmazmış...

İyi, bilgeli, cesur imam hatip nesli; bu sırtı kambur dünya ve Rabbimizin "sizin için apaçık düşmandır" dediği şeytan, Çin milleti gibidir, bilesin...

İmam hatip nesli, bu sözüm sanadır...

Sana, Lokman (as) Hekim`in diliyle sesleniyorum;

Ey oğul, Allah' a şirk koşma. Muhakkak ki şirk pek büyük bir zulümdür.

Ey oğul, namazı dosdoğru kıl, iyiliği emret, kötülüğü de önlemeye çalış ve başına gelen sıkıntılara sabret,

Kibirli davranarak insanlardan yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme.

Allah kibirleneni sevmez...

İmam Hatip nesli, bu haykırışım sanadır...

Sana üstad Necip Fazıl'ın kelimeleriyle sesleniyorum,

Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik,

Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik.

Dininin , dilinin, beyninin, ilminin, ırzının evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik

Kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine ve idrakine sahip bir gençlik.

"Kim var!" diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert "ben varım!" cevabını verici; her ferdi " benim olmadığım yerde kimse yoktur" duygusuna sahip bir dava ahlakını parıldatıcı ve

Çetinler çetini bu işin destanlık savaşını kazanabilecek bir gençlik...

İmam Hatip nesli, bu hitabım sanadır...

Sana, insanları Rahman'a davet eden bir peygamber edasıyla

Milletini zaferden zaferlere koşturan komutanların cesaretiyle işaret ediyorum ki gün senin, gelecek senindir ve sana emanettir.

İmam Hatip nesli, genç mezun kardeşim

Şeyh Edebali'nin gönlüyle hitap ediyorum sana

Güçlüsün, akıllısın, söz sahibisin, ama bunları nerede nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarına savrulup gidersin...

Bu milletin yele vereceği bir kül tanesi bile yoktur, İmam Hatiplim...

Öfken ve benliğin bir olup aklını yener, daima sabırlı sebatlı ve iradene sahip olasın, azminden dönmeyesin... Çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bilesin...

Bilesin ki öfke ateş, öfke afet, öfke şeytandır İmam Hatiplim,

Gözünü ötelere dikesin İmam Hatiplim, hesabını idealine göre yapasın...

Vazifen çetin, yükün ağırdır İmam Hatipli,

Haklı olduğun kavgadan korkma, bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler İmam Hatiplim...

Sen bizim rüyamız, sen bizim devamızsın,

Sen bizim duamızsın İmam Hatiplim,

daima başın dik, alnın ak, gönlün pak olsun

Ahmet TAŞTAN