Futbol gerçekten çok keyifli bir oyun. İzlemesi de oynaması ayrı keyif veriyor. Ama biz her meselede olduğu gibi onu da asli mecraından uzaklaştırmakta çok mahiriz.

Trabzon'da yaşanan hadisenin üzerinden daha bir hafta geçmeden Karabük'te maç sonunda yaşananları gördünüz.

Eyüp'te maçtan 1 gece evvel ve maç gününde yaşananları okudunuz. Bu oyunu her geçen gün çirkinleştirmeye çalışanlara ne zaman dur denilecek acaba?

Cuma akşamı Bursaspor-Galatasaray maçındaydım. Muhteşem bir stat ve muhteşem bir seyirci var. Galatasaraylıyım ama o seyirciyi izlemek maçtan daha çok keyif veriyor.

Maçın skoru, sahada oynanan oyun ne olursa olsun tribünleri bir karnaval havasına sokan Bursaspor taraftarının üzerine ben hala taraftar tanımıyorum.

Taraftar maça gitmek için sabırsızlanacak, orada keyif alacak. Futbolun ruhu bu olmalı.

Fakat gelin görün ki; Türkiye'nin birçok yerinde artık son haftalara yaklaşılmışken; sinirler iyice gerilmişken; tekmeler havada uçuşuyor. Maçlardan önce takımlar 'Öleceksiniz' yazılarıyla karşılanıyor.

Sporda şiddeti önlemek için bir yasa çıkartıldı hatırlayın. Meşhur 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun.

Kanun çıktı birkaç hafta sonra şike skandalı çıktı. Apar topar meclisi toplayıp kanunu esnettik.

Bir ülkede siz kendiniz dahi yaptığınız kanuna inanmıyorsanız taraftarın, yöneticinin, futbolcunun inanmasını bekleyemezsiniz. Doğal olarak bu olayların da önünü alamazsınız.

Passolig çıkartıldı 2 yıl önce. Suçlular tespit edilip; bir daha maçlara alınmayacaktı. Suçluları tespit etmeyip; o tribünde küfredildi o tribünü kapattık mantığı devam ediyor.

İstanbul'un göbeğinde İnegölspor'a neler yapıldı. Bunu metropolde yapıyorlarsa; güvenliğin sağlanmasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığı doğu illerinde neler yaparlar?

Anlamadığım Eyüp'teki o maçı Federasyon nasıl oynatır? Hakemler buna nasıl müsaade eder? Temsilciler ne iş yapar? Nasılsa alt lig ne ehemmiyeti var ki?

Aynısını yukarıda yapsalar kıyamet kopar. İstanbul takımı da istediğinizi almış nasılsa; görmezlikten gelelim, olsun bitsin.

Türk futbolunun şiddet sorununu basit önlemlerle çözemeyeceğimiz ortada. Sert ve net bir duruşa ihtiyacımız var. Bakalım o duruş ne zaman ortaya konacak?